Tema: Cliffhanger

Veckas tema är Cliffhanger och är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie, Karin & Lovisa. Jag kommer i det här inlägget därför ta upp olika cliffhnagers som jag personligen tycker att ha varit de bästa och antagligen även också bara mest OMGF!!! = de har nog stressat mig endel.

Vilken cliffhanger från en tv-serie minns ni extra mycket?

Säsongsavslutet av The vampire diares femte säsong …
En anings stressande men det ska en bra cliffhanger vara. Älskar också vad som resulterar efter detta i sjätte säsongen då det blev en väldigt bra storyline.

Twin peaks avslut för säsong två (vilket dessutom var serieavslutetet i över 25 år)
Detta är en frustrerande cliffhanger och jag tycker så synd om folk som faktiskt tittade på serien då och fick vänta längre än vad jag ens har levt för att se fortsättningen. Avslutet i nya säsongen är inte mycket bättre då det också slutar i en cliffhanger.

5A avslutet av breaking bad
Kanske att det tog jobbigt lång tid men till slut fick alltså Hank reda på sanningen om Walter vilket såklart måste ske i en cliffhanger.

”How’s Annie?”

4A avslutet (aka sommaravslutet) av Pretty little liars
När man som tittare ska tro att Ezra är A. Det här är enda gången jag gråtit åt ett avsnitt i PLL. Det är inte direkt en sorglig händelse utan jag grät mest för att jag blev så irriterad.

Säsongsavslutet av Degrassi: next class’s tredje säsong
Degrassi har haft några wtf moment genom åren men väldigt sällan i säsongsavslutningen vilket gjorde att jag personligen blev väldigt stressad när de la in en bussolycka som dessutom resulterade i att många faktiskt skadade sig på riktigt.

Säsong avslutet av tre kronors tredje säsong
Tre kronor älskar cliffhangers. De har förmodligen någon i varje säsong men tredje säsongens är den jag tycker är absolut jobbigast = bussolyckan.

You may also like

18 kommentarer

  1. Cliffhangers var mer irriterande förr när man såg alla serier på tv:n och var tvungen att vänta en vecka på nästa avsnitt. Nu är cliffhangers ett sätt för streamingsajter att få folk att binge-titta.

    Ett bra exempel är alla true crime serier på Netflix där varje avsnitt har en ny twist. Jag såg just deras nya serie American Vandal, som är en parodi på true crime, och det blir väldigt uppenbart där hur väl man använder cliffhangers för att göra allt mer dramatiskt och få folk att fortsätta titta. Mycket effektivt är det också, för nog väl var jag tvungen att se klart hela serien på ett dygn, haha!

    1. Jag följer jättemycket serier veckovis, lågt ifrån allt släpps säsongsvis. Många streaming-tjänster har ju samarbeten så att vi ska kunna titta på serier lagligt bara dagen efter att avsnittet släpps i Usa 🙂

  2. gud jag har inget minne när det gäller sånt här! men minns att Prison break alltid slutade varje avsnitt med en cliffhanger typ 🙂

  3. Jag håller med om säsongsavslutningen av PLL.

    Jag hade tappat Vampire Diaries (i början av säsong 4) men nu fick jag upp nyfikenheten av att komma till säsong 5 😉

  4. Haha minns också cliffhanger från PLL, men var den sista scenen i näst sista säsongen. Var så jobbigt att det var sista liksom haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.