Januari 2021

Nytt år, nya möjligheter eller något sådant. Jag är ganska säker på att 2021 kommer att bli ett trevligare år än 2020 (för min del). Inte för att jag egentligen hatade 2020 för jag hade det ganska bra trotts omständigheterna. Jobbade, pluggade, hade praktik och umgicks med mina närmaste. Såg massa bra serier, läste många bra böcker och såg även en del film. Mådde dessutom bättre psykisk än vad jag gjort på länge så ska inte klaga men tror ändå att 2021 har mer att ge mig. I Januari började jag alla fall på mitt nya jobb. Det kändes snabbt bra med alla kollegor men det är ett helt nyöppnat ställe så vissa aspekter är fortfarande så röriga men jag tror att det blir bra till slut.

Fått reda på att mitt boendekontrakt går ut till sommaren (älskade andra hands-livet). Skönt att det är så lätt att få lägenhet i Stockholm (ha ha). Vad bra livet kommer vara om några år när det kommer gå att köpa lägenhet. Stressad 90-talist till dess. Längtar ändå till 30+ livet lite. När jag var hos mamma sa hon att hon hade fått åldersångest vid 30 så det var ju lika bra för mig att erkänna att jag höll på att få nu. Jag sa nej. Hon vrålade men erkänn bara. Men nej för jag fick ju min dagen jag fyllde 20 och känner väl ungefär nu att jag är av med den.

Började titta på Bridgerton med Emma. Inte alls min typ av serie men den var ändå okej och kul att ha sett om inte annat. Läste att böckerna som serien är baserad på följer olika familjemedlemmar i varje bok (åtta böcker, åtta syskon) så det kanske kan bli intressant. Annars ser jag en del serier veckovis nu (exakt vilka kan ni se i mina ’veckans tv’ inlägg). Har även sett första säsongen av Fate: the winx saga (bra!) och sett ikapp 9-1-1 (älskar!!!). Sedan började även nya säsongen av Farmen som jag givetvis tittar på.

Såg något avsnitt av helt perfekt med Julia och tänkte verkligen på att det kändes som en svensk variation av Curb your enthusiasm (aka världens roligaste komedi). Inte läst något om serien men de måste ju ha tagit inspirationen där ifrån? Vi började också se den nya dejting serien älskar, älskar inte (jättebra). Tyvärr har jag inte Discovery+ så kan inte se vidare. Är det värt att skaffa i någon månad? känns inte som de har så stort utbud.

Inte direkt sett någon bra film förutom att jag tyckte av leap year (2010) var orimligt bra (vem är jag?) Nomadland (2020) var kul att ha sett eftersom den med största sannolikhet kommer bli Oscarsnominerad troligen i flera kategorier och kommer att förtjäna att vinna alla fall några av dem (typ bästa kvinnliga huvudroll). Annars inte mycket att hurra för i filmväg denna månad.

Kan hurra lite mer för månadens böcker som är hela nio stycken. Läste bl.a. Jag for ner till bror (bra men förväntade mer), How it feels to float (en av de bättre om psykisk ohälsa), Written in the stars (gillade verkligen!), Stay gold (bra men hade varit bättre om den var mörkare) och Power plays & staight A’s (min nya grej är nog sport-temade hbtq-böcker).

Har ni läst, tittat på något eller gjort något kul under årets första månad?

You may also like

3 kommentarer

  1. Låter som om du har haft en bra start på det nya året. Jag hoppas att du har möjlighet till ett lägenhetsköp för det är så skönt!
    Hoppas även att det nya jobbet blir toppen och lugnar ner sig lite när ni fått jobba ett tag och fått ordning på allting 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.