Topp 10: nya serier under 2017

Nu är det alltså dags för mina årliga inlägg att starta och jag kommer likt förra året skriva inlägg med topp 10 karaktärer under 2017, Topp 10 pågående serier under 2017 (baserat på årets säsonger, inte serien allmänt), mina favorit ship under året, topp 10 gamla serier men som jag inte sett fören i år & de 10 bästa helt nya serierna. Såklart även ett stort filminlägg och bokinlägg blandat med lite årliga listor. Först ut kör jag på min topp 10 på nya serier som haft premiär med sitt första avsnitt under 2017 och som jag gillat extra mycket.

Vilken helt ny serie (premiär 2017) har ni gillat bäst i år?

1. The handmaid’s tale
Den serien jag tycker varit bäst tycker jag ganska överlägset varit den bästa serien. Har ni inte sett handmaid’s tale än så måste ni verkligen göra det nu (finna hos hbo nordic), helt fantastisk, hemsk och viktig! Ni missar verkligen något om ni inte ser den så se den. Jag kan rekommendera serier men är fullt medveten om att alla har olika seriesmak men denna är ett undantag för det är en serie verkligen alla bör se. Vann bla. Emmy för bästa dramaserie tidigare i år. Elisabeth Moss spelar huvudrollen June som lever i en dystopisk framtid där kvinnorna blivit statlig egendom. Hon är en av de få fertila kvinnorna kvar och tvingas därför till sexuellt slaveri för att bli gravid till ett barn hon sen kommer vara tvungen att ge över till de som styr samhället.

2. Vår tid är nu
Förväntade mig inte alls att en svensk serie skulle fånga mitt hjärta så pass mycket som vår tid är nu gjorde men jag tycker verkligen att det är en fantastisk serie. Den är fantastiskt både på grund av handlingen, karaktärerna och hur allting är uppbyggt. En serie jag såg framemot jättemycket varje vecka här under hösten och som levererade bra avsnitt varje gång. Serien tar sin start 1945, direkt efter andra världskriget. Följer en familj som äger en finrestaurang i Stockholm samt alla som arbetar på den. Intriger, drama, familjerelationer och massa kärlek.

3. Atypical
Det är få gånger jag innan jag sett något alls av serie är helt övertygad om att det är en serie jag kommer älska. Atypical är en sådan serie och gjorde mig inte besviken. Helt fantastisk! Vi får följa en 18-årig kille som har autism, med stort fokus på honom och hela hans familj.

4. Riverdale
En storfavorit för mig i år har såklart varit Riverdale. Är uppväxt med serietidningen så det var såklart en serie jag verkligen längtade efter länge innan den hade premiär. Jag längtade och peppade och skulle antagligen tittat tills jag gillade serien om den faktiskt inte hade varit bra från start men det var den. Våren med Riverdale var det bästa på veckan och hösten har inte varit helt fel den heller. Riverdale är baserad (karaktärerna alla fall) på serietidningen Archie (Acke på svenska) och följer en grupp med vänner i en småstad.

5. Big little lies
Blev bjuden på förhandsvisningen av BLL och tyckte att den var bra direkt. Miljön är fantastisk, skådespelarna fantastiska, musiken fantastisk och handlingen fantastisk. En fantastisk serie helt enkelt som av någon märklig anledning också lyckas blanda thriller-känslan med det-här-är-en-mysig-serie känslan. Serien går in på djupet på tre kvinnor som på ytan lever bra liv men som inte har de så perfekt som de verkar.

6. The bold type
Mysig och fantastisk serie med fint budskap i varje avsnitt där största fokuset är på vänskapen mellan tre vänner i 20-årsåldern som jobbar på samma jobb. Serien följer tre vänner som jobbar på samma tidning med fokus på deras fina vänskap.

7. Liar
Bara sex avsnitt men ojherre så spännande & diskuterar dessutom ett väldigt aktuellt och viktigt ämne, se den! Följer en kvinnlig lärare och en manlig läkare som går på en dejt som inte blir lika lyckad som de var planerat. Thriller med massa riktigt bra twister.

8. Bonufamiljen
Svenska tv-året har levererat oväntat bra under 2017. Förutom vår tid är nu så gillade jag verkligen Bonusfamiljen. Nog extra kul att se om man själv bott i styvfamilj vilket jag gjort. Ska bli spännande att se andra säsongen som bör ha premiär i början av 2018. Serien följer en bonusfamilj samt föräldrarnas ex som de har barn tillsammans med.

9. 13 reasons why
Stark och otroligt välgjord dramaserie som kretsar kring psykisk ohälsa. Jag gillade den jättemycket. Serien kretsar kring en tjej som tar självmord och innan hon tar sitt liv spelar hon in 13 band som sedan skickas ut till de personerna som enligt henne är delaktiga till varför hon gjorde vad hon gjorde.

10. Andi Mack
Banbrytande och fantastisk drama-komedi som följer en 13-årig tjej som får reda på att personen hon hela sitt liv trott är hennes storasyster egentligen är hennes mamma.

You may also like

14 kommentarer

  1. Ser fram emot när jag kan göra min personliga lista för detta.. men vill se några serier till innan jag bestämmer mig helt. Så kul att göra nyårslistor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.