Topp 10: äldre serier jag inte sett fören i år

Jag tror jag aldrig har börjar titta på så många serier med redan massa säsonger som i år. Vissa av serierna gick för flera år sedan och är alltså avslutade serier och vissa av serierna är fortfarande pågående men har några säsonger på nacken. Här är min topp 10 på ”äldre” serier som jag inte sett fören i år. Enda kravet är att serien måste ha haft premiär senast 2016 och att jag inte sett serien fören 2017.

1. Queer as folk (2000 – 2005, 5 säsonger)
Min nummer ett under 2017 är Queer as folk. En serie som hade varit på min watch-lista flera år utan att jag hade sett ett enda avsnitt. Såg första avsnittet i Februari, sista en månad senare ungefär så det gick ganska fort. Minns att min känsla för QaF var ungefär – tänk dig att du tittar om din absoluta favorit serie men att du inte vet vad som ska hända. Vi klickade på ett sett jag nästan aldrig gör med serier, inte såhär och det är svårt att förklara mer än så. Serien följer en grupp med vänner i Pittsburgh som alla är homosexuella.

2. How to get away with murder (2014 – pågående, 4 säsonger)
Beroendeframkallande, fantastiska karaktärer och med massa OMG-twister. Ett plus som sticker ut är förstås Viola Davis med sitt skådespel som verkligen är makalöst. Det finns många bra skådespelare men hon är något annat, något långt utöver bra som är svårt att sätta ord på men som jag tror de flesta som ser serien förstår. Serien följer en juridik professor som också är advokat. Hon sätter ihop en grupp på fem som kommer att få jobba vid hennes sida. Det kommer att förändra deras liv för alltid på gott och ont.

3. Please like me (2013 – 2016, 4 säsonger)
Kärlek vid första ögonkastet. Please like me är nästintill perfekt. Serien känns väldigt äkta och karaktärerna har ovanligt bra humor. Dessutom stort fokus på psykisk ohälsa. Serien följer en 21-årig kille som blir dumpad av sin flickvän och inser att han är homosexuell.

4. Boy meets world (1993 – 2000, 7 säsonger + en spin-off)
Också en serie jag har haft hur länge som helst på min ”att se någon gång”-lista. Någonstans på vägen, in i andra säsongen eller något sådant så blev jag chockad över hur bra serien faktiskt är och hur den aldrig heller blev sämre som många serier kan bli. Otroligt beroendeframkallade, en serie som jag med säkerhet kommer att titta om och jag kan inte göra det med speciellt många serier. En serie som känns viktig, har bra budskap och det finns inget liknande där ute. Stort fokus på vänskap. Serien följer en kille och hela hans uppväxt från att han är en pree-teen till att han går på college och gifter sig.

5. Arrested development (2003 – pågående, 4 säsonger)
Roligaste serien jag sett. Verkligen skratta rakt ut humor och prickar så rätt varje gång. Helt briljant! Serien följer en familj som driver ett familjeföretag som ena sonen i familjen tvingas att driva efter att pappan i familjen blir straffad till fängelse.

6. United states of Tara (2009 – 2011, 3 säsonger)
Fantastisk, underskattad och unikt serie med flera underbara karaktärer. Serien följer en kvinna som lider av dissociativ identitetsstörning och måste balansera sin diagnos med sitt familjeliv.

7. Shahdowhunters (2016 – pågående, 2 säsonger)
Det här är egentligen så långt från min typ av serie det går att komma. Vet inte varför jag började titta och tyckte till och med att serien var jättedåligt i början. Efter ett tag klickade vi på ett sett jag inte trodde var möjligt. Nu älskar jag allt med serien och tycker att den är helt fantastisk. Vi får följa Clary som på hennes 18-års dag får reda på att hon kommer från ett släkte som är en blandning av änglar och människor som kallas för shadowhunters. Deras uppgift är att bekämpa demoner.

8. Crazy ex-girlfriend (2015 – pågående, 3 säsonger)
Känns som jag följt crazy ex sedan serien startade men jag såg inte första avsnittet fören i Januari. En serie jag är lite chockad över hur bra den faktiskt visade sig vara. Fantastiskt manus och fantastiska karaktärer. Serien följer Rebecca som efter att råkat träffa på sitt ex på gatan lämnar sitt liv i New york och flyttar till en liten stad i California där han bor.

9. How to make in in America (2010 – 2011, 2 säsonger)
Den här lilla underskattade serien var oväntat bra. Ett extra plus för världens bästa intro. De flesta som är över 20 men under 30 och inte vet vad de vill jobba med för resten av sina liv kan med säkerhet känna igen sig i karaktärerna här. Följer två bästa vänner i 25-års åldern från Brooklyn. De drömmer om att starta sitt egna klädmärke men lättare sagt än gjort.

10. Gravity falls (2012 – 2016, 2 säsonger)
Denna lilla animerade serie hade jag enbart hört gott om men blev ändå riktigt positivt överraskad av vad den hade att erbjuda. Lättsam och väldigt fin serie. Följer två tvillingar som får tillbringa sin sommar hos sin morbror som driver en turist-shop. De tror att de ska bli en tråkig sommar men när de inser att staden de befinner sig i bär på en rad med hemligheter så blir det allt annat än tråkigt.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.