Serietips baserat på din personlighetstyp (Netflix)

MBTI är världens vanligaste personlighetstest som bygger på att det finns 16 olika personlighetstyper. Det hela baseras på 4 olika personlighetsdrag vilket är om man är antingen introvert (I) eller extrovert (E), om ens bild av världen uppfattas av intuition (N) eller sinnesförnimmelse (S), om man fattar beslut via tanke (T) eller känsla (F) och om man föredrar att möta omvärlden genom att bedöma en situation (J) eller basera det hela på hur man uppfattar den (P). Om du inte vet din personlighetstyp så kan du göra testet häär! Så vilken serie borde du titta in baserat på din personlighets typ? Jag har svaret!

INTJ är smarta, analytiska och vill gärna lösa problem som dyker upp på ett logiskt sätt. De jobbar bra på egen hand och tycker om att det är intressant med ny information. De föredrar oftast att umgås med människor som ligger på samma intellektuella nivå som dem själva.
Serietips för INTJ: Mindhunter

INTP är grubblare. De kan utåt vara ganska tysta vilket inte behöver betyda att de egentligen är speciellt blyga utan för att de tänker mycket och är nyfikna som individer. De vill gärna att saker och ting ska vara logiska och kan därför ofta vara kritiska. Brukar dock ha lätt att anpassa sig till nya situationer när det behövs.
Serietips för INTP: Behind her eyes

INFJ tycker att det är viktigt att andra mår bra och är otroligt empatiska i sin natur. De har även lätt för att läsa av människor och har svårt för falskhet. Deras godhet kan tyvärr ofta göra att de glömmer bort sig själva eftersom de istället lägger fokus på andra. De har ofta starka åsikter och är envisa.
Serietips för INFJ: Master of none

INFP är idealister som gärna drömmer sig bort. De anses utåt som lugna personer men har också en passionerad sida. De är empatiska, lojala och dömer sällan folk. De älskar personlighetsutveckling och är ofta kreativt lagda. Har en tendens att ofta känna sig missförstådda.
Serietips för INFP: Bojack Horseman

ISTJ är mogna personer som man kan lita på. De är ambitiösa, realistiska och brukar lägga märker till detaljer. Kan ofta anses som seriösa och tycker att det är viktigt att följa regler. Att vara ordningsam är en självklarhet vare sig det gäller hemma eller i arbetet. Kan ibland ha svårt med att uttrycka sina känslor.
Serietips för ISTJ: Chesapeake shore

ISFJ är komplexa och det är inte alls ovanligt att de lyckas överraska folk. De är ofta tystlåtna men bär samtidigt på en bred socialkompetens som de gärna tar fram när den behövs. De är otroligt lojala mot sina närmaste. De är inte rädd för förändring och tycker om att känna sig engagerade.
Serietips för ISFJ: Ginny & Georgia

ISTP är spontana och självsäkra. De blir lätt uttråkade om de är tvungen att följa en strikt rutin. De föredrar istället när det händer något spännande. De är observanta, brukar lägga märke till detaljer som andra missar och föredrar att hitta en praktiskt lösning när de ska lösa ett problem.
Serietips för ISTP: The stranger

ISFP är kreativa, snälla och lojala. De tycker att det är viktigt att leva i nuet och gillar inte stressiga situationer. De trivs bäst i en mindre vänskapsgrupp och har ofta vänner som de känt under lång tid. De vill alltid att de ska hända något spännande men har en tendens att inte nöja sig.
Serietips för ISFP: Atypical

ENTJ är karismatiska, analytiska och smarta. De är oftast väldigt självsäkra och viljestarka. De älskar utmaningar och är inte personer som ger upp direkt när en motgång kommer. De föredrar om de får vara den som bestämmer eftersom de i sin natur passar bra in i ledarrollen.
Serietips för ENTJ: Ratched

ENTP är fördomsfria, smarta och nyfikna individer. De tycker inte om rutiner eftersom de gör dem uttråkade. De älskar att Brainstorma för att på så sätt komma på nya smarta idéer för att lösa problem. Vill de något riktigt mycket är de inte rädda att kämpa hårt för att ta sig dit.
Serietips för ENTP: The Politician

ENFJ är sociala, karismatiska och passionerade. De har ofta mycket energi och tar sig gärna ann ledarrollen men inte för att köra över andra utan snarare för att de vill att alla ska kunna nå sitt fulla potential. De är empatiska och lojala. Kan ibland ha svårt för att ta beslut.
Serietips för ENFJ: The bod type

ENFP är positiva, kreativa och har mycket energi. De tycker om att prata och har ofta sarkastisk humor. De är vänliga och brukar inte ha svårt för att skaffa nya vänner. Trotts mycket energi så tycker de också om att ta det lugnt. De har en tendens till att övertänkta vilket kan göra dem stressade.
Serietips för ENFP: Please like me

ESTJ är ambitiösa, självsäkra och ordningsamma. De är ofta väldigt ärliga och tycker att det är viktigt att saker och ting görs på rätt sätt. Att ta sig ann ledarrollen faller in naturligt och att alltid kämpa hårt för att nå sina mål är en självklarhet. De har svårt för att vara flexibla och kan vara riktigt envisa.
Serietips för ESTJ: One day at a time

ESFJ är sociala, vänliga och lojala. Det viktigaste i livet är att andra mår bra och de har lätt för att läsa av hur folk i deras omgivning mår. De tycker att samarbete är viktigt för att en relation ska kunna bli så bra som möjligt. De är känsliga för kritik, inte enbart när de själva får den utan även om någon som står dem nära får negativ kritik.
Serietips för ESFJ: Anne with an E

ESTP är utåtriktade, spontana och självständiga. De lever i nuet och vill alltid vara där det händer. De anser att man lär sig bäst genom att göra det praktiska arbetet och även att man lär sig av sina misstag. De har lätt till rastlöshet och kan ofta vara ganska otåliga.
Serietips för ESTP: How to get away with murder

ESFP är spontana, sociala och har mycket energi. De tycker om att underhålla andra och att få folk att skratta. Ofta tar de inte sig själv så seriöst men är däremot observanta när det kommer till deras nära och kära. De har en känslig sida och är en bättre lyssnare än vad det kan verka som.
Serietips för ESFP: Jane the virgin

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.