Pride on TV: LGBT-vänliga serier

Pride-vecka och några serietips ska det självklart bjudas på.

The Fosters
– min favorit av så många anledningar men dels för att ”love who you want to love” är vad serien står för på värdens naturligaste sett, så som det borde vara. Visa upp alla sorters par (kille/tjej, tjej/tjej, kille/kille, osv.) på världens finaste sett.
Teen wolf
– Övernaturlig ungdomsserie med fokus på varulvar där homofobi inte existerar whatsoever.
How to get away with murder
– det som sticker ut med HTGAWM i den här frågan hur bra de verkligen representerar ett samkönat par och även vågar visa upp mer än bara några snabba kyssar vilket är ett problem när det kommer till LGBT-personer överlag i serier som inte går på kabelkanaler. Stort plus för sidostoryn med hiv också som tagits upp på ett sett som känns trovärdigt. Förutom detta handlar serien om några juriststudenter och hur de blir indragna i ett mord som kommer förändra deras liv för alltid.


Shameless – min antagligen absoluta favorit serier om en alkoholiserad pappa och hans sex barn som försöker leva livet så gott det går. En av huvudrollerna är homosexuell och ingår även i seriens absolut mest shippade-par.
queer as folk – serien följer fyra killkompisar (alla gay) + ett lesbiskt par som har stor koppling till en av karaktärerna när en av killarna träffar en yngre kille som är menat att bli ett one night stand men deras vägar möts igen så att säga. En serie som var väldigt rätt i tiden när den hade premiär och som diskuterar många viktiga ämnen. Det som är extra bra med den här serien är att karaktärerna är väldigt olika vilket gör att det aldrig känns speciellt stereotypiskt.
looking – tre homosexuella killkompisar lever allt vad livet innebär i San Francisco
skam – realistisk ungdomsserie som nog väldigt få har missat och all uppmärksamhet främst tredje säsongen har fått.

Serier som jag inte har sett men som ändå är värt att tipsa om…
– Transparent
– Grace and Frankie
– The L-word

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.