Gästinlägg: Fitnessfias guilty pleasures – Svenska TV-program jag tittar på i Rio

Tack vare VPN kan jag titta på svenska TV-program från Rio där jag bor med min sambo. I det här gästblogginlägget berättar jag lite om vad jag tittar på för program när behovet av svensk ”kultur” faller sig på.

Först tänkte jag börja med en kort introduktion. Jag heter Sofia och driver träningsbloggen fitnessfia.com. Jag blev kvar i Brasilien efter att ha blivit kär i både min Rodrigo och i landet som sådant. Här har jag bott i ungefär ett år och kommer att vara kvar i några månader till innan vi ska testa på att bo i Sverige. Jag bloggar om mitt liv i Rio samt om träning och hälsa, välkommen in och titta runt lite hos mig.

Jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett gästblogginlägg här hos Felicia och det ville jag så gärna! Här kommer lite information om vilka mina guilty pleasures är när det kommer till Svensk TV.

Fem Svenska TV-program jag tittar på i Brasilien

Svenska Hollywoodfruar
Jag vet, det är inte direkt någon intellektuell TV-underhållning men jag älskar Svenska Hollywoodfruar. Jag myser ner mig i soffan och njuter av Gunillas psykbryt på allt och alla, hur Maria charmar den svenska TV-publiken med sin goa personlighet och de andra fruarna som kommer och går. Jag vet inte varför jag gillar det så mycket, det är inte så att jag önskar att jag hade deras liv. Det är kanske bara är att jag kan relaterat till att de också flyttat utomlands och lever sina liv i en annan kultur.

Svenska Idol
Jag följer Idol varje vecka. Det är något så fint med att se talanger växa fram. Visst är det kul under turnén när de plockar fram de blivande stjärnorna, men jag roas inte alls av de som är dåliga. Däremot kan jag tycka att det är skönt att juryn får säga som det är. Jag är en väldigt rak person och jag gillar möjligheten att fritt kunna uttrycka mig direkt. Svenskar är väldigt konflikträdda, till skillnad från Brasilianare, och säger sällan som det är för att inte såra. Konsekvensen blir att vi har en stor mängd människor som tror att de är bra på att sjunga – för att folk sagt att de är det!

Sveriges mästerkock
Sveriges mästerkock är verkligen ett favoritprogram. Jag gillar själv att laga mat och tycker att matlagning är den ultimata konstformen. Smaker, skapandeprocess och upplägg bidrar alla till helheten och det är för mig riktig konst. Jag gillar även att få inspiration till nya maträtter från programmet.

Spårlöst
Spårlöst är ett program där adoptivbarn får möjligheten att söka upp sina biologiska föräldrar. Jag vet inte vad det är med mig men jag gråter verkligen till varje program. Det är något så oerhört vackert i att dessa människor hittar varandra igen. Jag kan känna med i smärtan, i längtan och i glädjen att återförenas. Dessutom är det ganska ofta personer som har blivit adopterade från Brasilien och det är extra intressant att se.

SVT-dokumentärer
Jag tycker att SVT har ett fantastiskt utbud av dokumentärer – Netflix släng er i väggen. Det finns verkligen en dokumentär för alla tillfällen. Sist såg jag en oerhört gripande dokumentär som handlar om den svenska ensamheten ”The Swedish theory of love”. Den dokumentären gav mig många insikter, framförallt hur vi svenskar lever i relation till Brasilianare. Här är det familjen som är viktig och alla är en del av ett sammanhang, i Sverige är vi väldigt besatta av självständighet – på gott och ont.

You may also like

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.