Filminspirerande hotell som du kan bo på i Sverige

Jag har tidigare skrivit om filminspirerade hotell samt cafen/barer att besöka men som då befunnit sig i andra länder än just Sverige. Vårat lilla land har dock mer att erbjuda än vad som kanske är väntat och här kommer mitt första inlägg om just det. Jag ska nu nämligen presentera några hotell som är inspirerande av just filmer (eller åtminstone ger de vibbarna) och så lägligt finns belägna här i Sverige.


Hobbit Stockholm (bildkälla)

HobbitStockholm Bed&Breakfast, Nacka – HobbitStockholm är ett ganska nytt bed&breakfast som öppnades så sent som November 2016. Beläget i Nacka som ligger strax utanför Stockholm. Som på namnet så förstår ni nog att det alltså är inspirerat av Hobbit och sagan om ringen. Som gäst bor du i ett jättefint hobbithus med fin inredning och också väldigt mysig utsikt.

Sala Silvergruva, Sala – Ett annat hotell som jag personligen får riktiga sagan om ringen-vibbar av är Sala silvergruva. Själva hotellrummet ligger 155 meter underjord. I rummet är det ingen mobiltäckning så all kommunikation med personal sker via en kommunikationsradio. För att komma ner till rummet måste man gå med en guide, gäller även när man ska upp ifrån rummet. Skulle ni våga besöka Salas Silvergruva? jag är osäker även fast det verkar (och ser) så otroligt coolt ut.

Trollstubben, Lyrestad – På Norrqvarn Hotell & Konferens som ligger en  bit utanför Mariestad kan du bli ett troll för en dag – bo i en stubbe. Det finns även svampar att bo i, om du vill vara en smurf för en stund.

The Tree Hotel, Boden – Utanför Boden finns ett hotell som heter the tree hotel. De erbjuder olika riktigt unika hotellrum belägna i skogen. Bland annat kan du bo i ett ufo (drömmen). Andra hotellrum är ett stort fågelbo, En spegelkub, mm. Sjukt coola och riktigt unika koncept.


The tree hotel – the ufo (bildkälla)

You may also like

18 kommentarer

  1. Tree hotel (som ligger i Harads) är fräsigt, jag har sovit i spegelkuben och ett av de som ser ut som ”vanliga” stugor, de billigare. Ganska fräsigt faktiskt 😀

  2. Vilka häftiga hotell!
    Visste inte att det fanns ett sånt häftigt hotell inte långt från där jag bor. Får kolla upp detta nästa gång jag är i de krokarna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.