filminspirerade barer & cafen att besöka

Ute på resande fot eller planerar att resa snart? Som ni vet är det extra roligt att på resan göra något som är filminspirerat som att besöka en speciell inspelningsplats eller varför inte besöka en bar eller eller ett café som har kommit till tack vare en viss tv-serie/film och nu har ett koncept som är film eller tv-inspirerat helt enkelt. Visst låter det som en bra ide för resan? Så här kommer därför några tips.


Bar Luce (bildkälla)

Bar Luce, Milano – Grand Budapest Hotel tema = DRÖMMEN! Den totala drömmen är verkligen att besöka Bar Luce i Milan. Cafeet är designat av filmskaparen Wes Anderson och stället ser ut som en tavla som lyckats få in alla möjliga färger i en och samma bild ungefär (på bästa möjliga positiva sett).

The Lockhart, Toronto – Bar i Toronto med Harry Potter tema. Det finns bland annat en drink som heter ”the Harry Potter” räcker för mig för att jag ska vilja åka dit, haha.

way station, New york – den perfekta baren för alla som är fan av tv-serien Doctor Who. Baren ligger i Brooklyn, har sci-fi-tema på sina drinkar och har ofta liveband som spelar på deras scen.

The Black Lodge, Vancouver – En twin peaks bar som jag fått gott intryck av (av googling, har tyvärr inte varit där). De hade bland annat visningar på de nya avsnittet varje vecka under denna säsong och självklart så fanns det Kaffe och Paj om man så önskade.

Walter’s Coffee Roastery
, Istanbul – Breaking bad inspirerat café i Turkiet som ser så sjukt cool ut – både gällande inredning och deras koncept. Checka deras hemsida så förstår ni vad jag menar 😀 Nyligen även öppnat upp två nya cafén ett i New york och ett i Dubai vilket är grymt kul även fast det vore ännu roligare om det fanns ett här i Europa (helst Sverige självfallet) men snart kanske.
 
Walter’s Coffee Roastery (bildkälla)

You may also like

17 kommentarer

  1. Vilka bra tips och roliga platser att besöka, synd att man inte har någon resa bokad till någon av städerna bara. Däremot ska jag åka till Dubrovnik i höst och gå i Game of Thrones fotspår!:P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.