De stora höstinlägget

Hösten är här och vare sig ni säger yay eller nay åt det så är hösten i vilket fall som helst en galet bra månad gällande allt vad heter nördigt främst inom film och tv-världen. Jag tänkte därför med det här inlägget ge er massa hösttips !!!

5 SERIER SOM ÄR PERFEKTA ATT MARATONA I HÖST /mörka kvällar, regniga dagar, osv.

Det bästa som finns med hösten är väl ändå att det är tillåtet att  leva mysmaximum livet under filtar och kuddar tillsammans med en bra serie som man kan se flera avsnitt av.  Frågan är snarare vilken serie som både är har flera säsonger och har en höstig känsla (dvs mysig & bra). Sluta fundera för här kommer några tips.

* Gilmore girls – Den antagligen mest årstidsstyda serien som existerar. Ni som har följt mig ett tag vet att detta är en av mina favoriter och har ni ändå inte tittat ikapp alla säsonger så är det dags nu. Åtta säsonger till din räddning. Serien följer en mor och en dotter i en småstad ”där alla känner alla”.
* Dawsons creek – Världens mysigaste och lättsammaste dramaserie som utspelar sig i lika mysig liten småstad, what not to love?
* once and again – jättefin familjedrama serie om en styvfamilj som jag själv funderat på att faktiskt se om då det var väldigt många år sedan jag såg den.
* Hart of dixie – Om jag gillar småstads serier? möjligt men det är så extra perfekt just på hösten. Om ni har missat HoD så följer serien en New yorker som flyttar till en liten småstad Alabama för att jobba på stadens lilla vårdcentral.
* Life unexpected – Letar du efter ett litet kortare projekt så vill jag varmt rekommendera denna denna jättefina serie på 26 avsnitt (2 säsonger). Serien följer en 16-åring som hoppat runt bland olika foster familjer hela sitt liv och nu vill bli myndighetsförklarad i förväg men måste då ta kontakt med sina riktiga föräldrar.

5 HELT NYA SERIER ATT DRICKA TILL MORGONKAFFET

Den bästa känslan som finns här i livet är kanske inte att stiga upp tidigt. Okej, det är fruktansvärt  MEN om man nu ska göra det bästa av situationen why dont do it from start = på morgonen. Titta på ett helt nytt avsnitt till frukosten i höst.

* Mindhunter – Netflix kommande thriller serie som antagligen lär bli riktigt spännande. Maraton eller se ett avsnitt till kaffet är frågan? det väljer självklart DU!
* The Deuce – Levererar gör inte bara Netflix utan troligtvis även HBO under hösten. The deuce kommer följa porrindustrin på 70-talet med bla. James Franco i huvudrollen.
* Marvel runaways – Antagligen ända Marvel-serien någonsin som jag själv varit riktigt sugen på att titta in. Who’s with Me?
* The good doctor – kan en relativt ung doktor med autism och Savant syndrom vara den bästa läkaren av dem alla? vi får väl se.
* Young Sheldon – är ni ett fan av The big bang theory så får ni inte missa seriens spin-off som snart har sin premiär

5 feel-good filmer att se när mörkret faller på

Och ibland när dagarna och kvällarna är för mörka och tråkiga så behövs något lättsamt och som får dig glad.

* when harry met sally – En av världens bästa och finaste filmer. Har ni inte sett den så är min rekommendation att göra det NU!
* before sunrise (& de andra filmerna i before-trilogin) – mysiga, realistiska och underbara!
* Toy story (1,2,3) – världens bästa disney som gjorts, slutdiskuterat!
* say anything – jag tipsar om den här för att jag tror att den passar in här men mest för att de är en film jag själv kommer se i höst, vem är med mig?! 😀
* 10 things I hate about you – U know why.
+ var endel filmer jag ville tipsa om här med jättemånga av dem är julfilmer så får väl vänta lite på det.

Biopremiärer att titta på i biosalongen när regnet öser utanför

* IT
* the dark tower
* Flatliners
* The Mountain Between Us
* Justice League

+ SE MASSA FÖRHANDSVISNINGAR UNDER FILMFESTIVALEN I NOVEMBER, klicka HÄR för att se hela programmet.

TRE nördiga event du inte får missa i höst
* Stockholm Comic con / 15-17 September
* SCIFI Word / Helsingborg: 23-24 Sep/ Stockholm: 21-22 Okt
* Stockholms filmfestival/ 8-19 November

You may also like

14 kommentarer

  1. Många bra tips – skall spara och ta upp om inspirationen tryter 🙂 Blev väldigt sugen på att se om Gilmore girls..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.