10 bästa avsnitten: The OC

Jag har tidigare skrivit om mina 10 bästa avsnitt av Gilmore girls så jag fortsätter helt enkelt och i det här inlägget kommer jag lista mina 10 favorit avsnitt i The OC.

Vilket är ert favorit avsnitt i OC?

1. The chrismukkah that almost wasn’t 2×06

Att fira jul eller ja chrismukkah är vad serien är bäst på. Bjuda på den där ultimata julkänslan så att alla fall jag också vill hoppa in i skärmen och fira jul med familjen. Andra säsongens julavsnitt är dramafyllt men helt fantastiskt och är utan tvekan seriens bästa avsnitt.

2. The homecoming 1×11
Det här avsnittet är ett klassiskt OC avsnitt när de är som bäst. Det är thankgiving i Cohen’s hus och av någon anledning så lyckas samtliga karaktärer samlas i familjens hus. Samtidigt är Ryan i Chino så det blir en sådan fantastisk mix av lyxiga Newport och det fattiga där Ryan är uppväxt.

3. Pilot 1×01
Få serier lyckas få in känslan direkt. Visa upp vad det verkligen är för serie med en uppvisning av hela seriens stil samt de fantastiska karaktärerna som vi snart kommer att få lära känna bättre. Enligt mig är det här avsnittet ett av de bästa första avsnitten som gjorts för en tv-serie.

4. The best chrismukkah ever 1×13
Det blir inte riktigt en fulländad lista om inte första säsongens julavsnitt också får vara med. Vi blir tillsammans med Ryan instuderade för chrismukkah och såklart Seth’s stora kärlek för hela högtiden.

5. The countdown 1×14
Efter en incident blir Marissa och Ryan oense om vart de ska fira nyår. Vi får följa Seth och Ryan som är kvar i Cohen’s hus tillsammans med Kirsten’s syster. Sandy och Kirsten firar in nya året på ett lite annorlunda sett samtidigt som Marissa är inbjuden till en fest hos Oliver. Jag älskar det här avsnittet!

6. The strip 1×26
Sandy, Jimmy, Caleb, Seth och Ryan åker till Las Vegas för att ha en svensexa för Caleb samtidigt som Kirsten ordnar en möhippa för Julie där hemma. Det här avsnittet är rak igenom fantastiskt!

7. The rainy day women 2×14
Kanske avsnittet som gjort att jag börjat älska regn.

8. The end’s not near, it’s here 4×16
Seriens sista avsnitt bjuder på ett fint avslut som medför massa känslor. Jag kan inte föreställa mig ett bättre sett att avsluta en serie på.

9. The ties that bind 1×27
Första säsongen’s (som är bästa säsongen) sista avsnitt. Bjuder på ett bröllop och massa känslor. Så som en bra säsongsavslutning bör se ut helt enkelt.

10. The chrismukk-huh? 4×07
Jag brukar inte vara jätteförtjust i alternativa avsnitt alltså så kallade drömavsnitt i tv-serier men jag älskar det här avsnittet. Konstigt nog känns det inte heller som ett utfyllnings-avsnitt alls utan som ett avsnitt som var nödvändigt. Avsnittet handlar om att Ryan ramlar från ett tak och hamnar i tillfällig koma och befinner sig i ett alternativt universum där han aldrig flyttade in hos familjen Cohen.

You may also like

3 kommentarer

  1. Haha, håller i princip med om varenda punkt! Älskar alla dessa avsnitt men måste se om några av dem känner jag. Älskar Chrismukkah-avsnitten, de är så otroligt mysiga. Älskar också pilotavsnittet, håller med om att det är en av de bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.