10 bästa avsnitten: Degrassi

Har tidigare skrivit om mina 10 favorit avsnitt i Gilmore girls och The OC så nu tänkte jag gå vidare och lista mina absoluta favorit avsnitt i Degrassi.

Vilket är ert favorit avsnitt i Degrassi?

1. Time stand stil  4×07-08

Det här avsnittet är fantastiskt på så många plan och har man sett avsnittet så är det lätt att förstå varför. Utan tvekan seriens absolut bästa avsnitt.

2. When doves cry 2×01-02
De här avsnitten är grunden till varför jag älskar Degrassi så mycket som jag gör. Stark handling som berättas så kraftfullt och känns väldigt verklighetstroget. Hela Craig’s handling om hur han blir misshandlad är fortfarande de bästa Degrassi åstadkommit och Jake Epstein’s skådespel är så otroligt imponerande.

3. Tears are not enough 2×21-22
Craig och handlingen kring misshandeln och sin relation med sin pappa är fokuserad i andra säsongen och tar en sorts vändpunkt i de här avsnittet som också är andra säsongens sista avsnitt. Väldigt starkt och känslomässigt avsnitt som är omöjligt att inte gråta ihjäl sig till.

4. Pride 3×04-05
Klassiskt Degrassi-avsnitt! Handlar om att Marco kommer ut till sina vänner och hur de reagerar lite olika på det.

5. Take on me 3×16
Ett breakfast club inspirerat avsnitt där Jimmy, Sean, Ellie, Toby och Hazel får kvarsittning och blir tvungna att avsitta den på en Lördag. Ett väldigt bra avsnitt och jag gillar i synnerhet vilken oväntad kemi det uppstår mellan Sean och Ellie som jag är osäker på om ens pratat med varandra innan det här avsnittet.

6. Shout 2×07-08
Fantastiskt och viktig avsnitt. Degrassi har även två andra våldtäkts handlingar genom serien (en i säsong 7 och en annan i säsong 13) men det här är den första och den jag personligen tycker är bäst genomförd även fast de andra också är väldigt bra.

7. Holiday 3×11-12
Ett julavsnitt som känns klassiskt och som jag alltid älskat. Får mig att verkligen längta efter julen och till och med snön som jag egentligen inte ens gillar men Degrassi kan tydligen manipulera. Avsnittet följer främst Craig och Joey under julledigheten och problemen som uppstår kring deras kärleksliv.

8. Whisper to a scream 3×08
Avsnittet följer Ellie’s självskadebeteende och hennes relation med sin alkoholiserade mamma. Ett väldigt starkt avsnitt.

9. Death or glory 7×5-6
Jag har aldrig varit ett så stort fan av Spinner men de här avsnittet får mig nästan att ändra mig angående allt jag tidigare tyckt om honom. Jobbigt att han måste gå igenom något fruktansvärt för att få mig övertygad men ibland är det så.

10. Voices carry 4×11-12
Förstadiet i vad som sedan kommer att leda till Craig’s bipolära diagnos. Bra avsnitt där Jake Epstein återigen verkligen levererar skådespelarmässigt. Hela manin känns väldigt trovärdig och även fast han ska framstå som lite galen i saker han säger och gör så blir det aldrig överdrivet. Känns också realistisk hur andra reagerar till hans situation med exempelvis Joey som först inte vill se att det skulle vara något som är fel men sedan blir världens bästa stöd.

You may also like

3 kommentarer

  1. Åh blir så sugen på att se denna serien när jag läser igenom detta. Älskar serier/filmer där viktiga och realistiska ämnen tas upp.

    1. JAA! Snälla, haha. De är enda serien jag verkligen önskar att fler såg på. Vet jätte få från Sverige som sett den nämligen. Alla avsnitt finns på youtube 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.