Tv-serier som haft stor påverkan på mitt liv

Temaveckan börjar redan närma sig sitt slut. Temaveckan är verk som påverkat våra liv så titta även in Sara, Emelie, Karin och Elsas bloggar och vad de har skrivit under veckan. Kommer i det här inlägget att skriva om vilka serier som på ett eller annat sett påverkat mitt liv. Kan vara åsikter jag fått, tankeställningar, åsikter som stärkts eller bara serier som haft viktiga storylines allmänt som fått en stor plats i mitt hjärta helt enkelt.

Degrassi
Världens viktigaste serie av så många anledningar. I synnerhet för alla er ungdomar, detta är världens bästa ungdomsserie PUUUUNKT. Tar upp så många viktiga handlingar och överdramatiserar det inte så som det annars ofta brukar vara i ungdomsserier. Tar upp ämnen som ungdomar faktiskt går igenom på riktigt – både små och stora ting i livet.

Skam
Världens näst viktigaste ungdoms-serie. Tar likt degrassi upp många viktiga ämnen som ungdomar faktiskt går igenom på riktigt. Visas upp på ett väldigt realistiskt sett och är lätt att känna igen sig i någon av våra huvudkaraktärer helt klart. Skam stärkte mina åsikter i mycket jag redan visste att jag stod för med bla sin fokus på psykisk ohälsa, att man ska kunna älska vem man vill, att  alltid försöka vara odömande, osv.

Gilmore girls
Denna underbara serie skulle inte kunnat kommit in i mitt liv vid en bättre period. Det är lite därför jag har ett så starkt band till den och jag tror starkt att serien har påverkat mitt liv på så många sett. Vi alla behöver våran egen feel-good serie. En serie som för alltid kommer att betyda det där lilla extra. Den där serien vi minns när vi såg för första gången. Den där ultimata serien som betyder så förbaskat mycket. Gilmore girls är DEN DÄR SERIEN för mig.

Shameless
Shameless är som många av er nog vet min favorit serie men varför? dels för att jag tycker att den är så viktig samtidigt som den är lite skruvad (på bästa möjliga sett). Beskriver psykisk ohälsa bra. Beskriver starka syskonrelationer bra. Gör så bra utveckling på karaktärerna. Serien är lite såådär skulle jag få skriva ett manus till en serie och det skulle också bli exakt som jag ville så skulle jag ju vilja att de blev som shameless på ett ungefär. Förstår ni vad jag menar ens? haha. Alkoholism, en familj som är rätt ostabil men samtidigt väldigt stark tillsammans, psykisk ohälsa, OTP-par, spänningen och ja allt annat  som serien har gett. Därför betyder just Shameless sååå himla mycket för mig och det är liksom svårt att beskriva det bättre än så.

One tree hill
Skulle jag bara få titta på en serie resten av mitt liv så är chansen ganska stor att jag skulle välja OTH. Dels nostalgi, dels så fantastisk med så fantastiska avsnitt, sånt genialiskt manus många gånger och så oerhört underbara karaktärer. Bra från början till slut. Älskade serie vad jag älskar dig!

Please like me
Berättar fint och realistiskt (och ibland lite sorgligt) om bla. psykisk ohälsa. Fokus på en homosexuell karaktär utan att göra det stereoskopiskt för fem öre utan mer ”vi får följa en person som dejtar” vilket tyvärr inte är lika vanligt som det bör vara. En serie som betyder väldigt mycket för mig dels för hela humorn, dels för det allvarliga men mest av allt för mixen.

The OC
Redan skrivit ett inlägg om OC här i veckan men bör nämnas här också. Serien födde mitt stora intresse och gjorde mig till den tv-nörd jag är idag. TACK BÄSTA OC FÖR DET!

The leftover
Genidrag till serie. Påverkat mitt liv? Jag vet inte riktigt men däremot påverkat mig när det kommer att ta in nya serier i livet. Nu vill man ju ha kvalité och smarta serier så om leftovers varit en av serierna som på senare år gjort mig mer kräsen? absolut!

Bojack horseman
En annan serie som är ett TOTALT GENIDRAG! Det börjar som en mörk-komedi men utvecklas till en av de mest känslomassa serierna jag sett i hela mitt liv.

The Fosters
The Fosters, The Fosters, The fosters. Svårt att beskriva i ord hur mycket den här serien betyder för mig. Hur viktiga karaktärerna är för mig. Sååå viktiga storylines, så fantastisk grundstory. Allt från hbtq-frågor, lika rätt i samhället, familjeliv, sjukdomar, relationer, osv. Vilken fantastiskt serie detta är och ni borde se den om ni inte redan gjort det.

Andra serier värt att nämna: Parenthood, Queer as folk, United states of Tara, Boy meets world, How I met your mother, Tre kronor, Drake & Josh, Handmaids tale, Crazy ex-girlfriend, Master of none, How to get away with murder och you’re the worst

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.