Tema: Thanksgiving

Eftersom det denna vecka är Thanksgiving i Usa – dvs i stora delar av serievärden så kör vi helt enkelt på ett tema där efter. Veckans tema är som vanligt ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie, Karin & Lovisa.

Jag tänkte köra en enkel grej med mina favorit avsnitt med thankgiving tema helt enkelt.

The OC 1×11 – The homecoming

Det här är dels ett av de bästa avsnitt ur hela serien men också det överlägset bästa Thanksgiving avsnittet som gjort i en serie av så många anledningar. Det är främst ett väldigt ikoniskt OC avsnitt, skulle jag få slänga ut det där enda avsnittet som alla borde se av serien så är det antingen det här eller alternativt första säsongens julavsnitt som också verkligen beskriver hela serien men mer om julavsnittet i ett framtida tema-inlägg för nu är det Thanksgiving 😉 Förutom det självklara att OC är en serie vars starka sida verkligen är avsnitt med fokus på en högtid så är det här ett avsnitt som verkligen sticker ut enormt ur den där högen med 92 avsnitt. Det ikoniska – alla råkar av olika anledningar samlas i Cohen’s hus. Fullt förståeligt förstås då min dröm helt klart är att få fira en högtid där. Tänk att få fira thankgiving (eller ännu bättre JUL) med Sandy, ja tack! Samtidigt som detta är Ryan i Chino (har någon sett mina chinos?) och leker lite farlig. Samtidigt som Seth drar underbara citat som senare kommer bli klassiska. What not to love?

”No, I said Marissa has my chinos!”

Gilmore girls 3×09 – A Deep-Fried Korean Thanksgiving

Jag vet inte riktigt varför men jag verkligen älskar det här avsnittet och har alltid gjort. Story-mässigt är det inte direkt ett unikt avsnitt eller så utan jag älskar det för att det rakt av bara är så fint och mysigt. Det är ganska få serier som liksom klarar av att leverera på bara det men Gilmore girls gör det många gånger och kan leverera otroligt bra avsnitt men som är bra för att de är fina mer än att det måste vara ett händelserikt avsnitt. Även om deras lite mer dramafyllda avsnitt oftast också är väldigt bra men det känns enklare att pricka rätt där. Avsnittet följer Lorelai och Rory under deras Thanksgiving där de råkar tacka ja till fyra olika middagar för in the Gilmore way är det såklart omöjligt att avboka om man är bjuden på middag (gratis mat, hallå). Såklart lyckas de ta sig ann alla fyra måltiderna med mätta magar. Jag har med åren börjat inse att kanske älskar jag den här serien så mycket på grund av att dem ja, äter … och för att de tittar på så mycket serier och film. Och all populärkultur överlag! Så kanske vet jag innerst inne varför jag faktiskt älskar just det här avsnittet så mycket trotts allt.

How I met your mother – alla deras Thanksgiving avsnitt.

Avsnitten som sticker ut en aning för mig och nog även för många andra i How I met your mother är helt klart deras Thanksgiving avsnitt som det finns flera stycken av. Allt från att Barney jobbar som volontär i ett kök till Slapsgiving som väl kanske är det mest klassika HIMYM-avsnittet någonsin. Det finns fem avsnitt att välja mellan men har ni någon favorit? Svårt att överträffa Slapsgiving som är ett säsong 3 avsnitt men jag har alltid varit väldigt svag för första säsongens Thanksgiving avsnitt också. Alla fem avsnitt är alla fall bra avsnitt att se såhär års.

You may also like

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.