Tema: Sci-Fi

Veckans tema tillsammans med mig, , Elsa, Sara, Emelie, Karin & Lovisa är denna vecka är Sci-fi. Tv-serie mässigt vill jag tipsa om Orphan black för er som har missat den. Serien innehåller 5 säsonger och är centrerat runt kloner – VÄLDIGT BRA! Tatiana Maslany spelar huvudrollen eller huvudrollerna då hon spelar rollen som de olika klonerna. I centrum står främst Sarah, Cosima, Alison & Helena (I guess Rachel är inräknad här men inte från första början så blir en parentes, haha). Mitt fokus i det här inlägget kommer inte vara tv-serier eftersom jag sett väldigt lite sci-fi, utan istället på filmer som jag tycker om och som ni såklart bara måste titta in om ni inte gjort det.

Här kommer därför TIPS på 10 på sci-fi filmer som jag tycker är väldigt bra. De är inte placerade i någon speciell ordning, samtliga filmer rekommenderas stark!

Moon (2009)
Detta kan vara den läskigaste icke-skräck-filmen jag sett. Riktigt obehaglig men samtidigt så otrolgit bra! Följer en astronaut som är på ett tre års uppdrag, hans enda sällskap är en dator.

Mr. Nobody (2009)
Okej, denna är också ganska obehaglig men mycket bra. Filmen följer  en 118-årig man som ligger på dödsbädden och berättar sin livshistoria i tre olika variationer.

Ex machina (2015)
Fantastisk, så fantastisk! Filmen följer en 26-åring man som jobbar på ett stort IT-företag när han blir utvald att åka till sin CEO under en vecka för att göra ett uppdrag som har att göra med en ny och ännu mer mänsklig AI.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Den är sååå bra och det är egentligen enda beskrivningen som behövs – se den 😉 Filmen följer ett par som gjort slut där kvinnan bestämmer sig för att radera hela deras förhållande från hennes minne. Mannen blir hjärtekrossad när han får reda på detta och bestämmer sig för att göra samma sak.

The Butterfly effect (2004)
En av mina absoluta favorit filmer någonsin, se den !!! Filmen följer Evan som barn och tonåring lider av minnes blackout’s. Som vuxen verkar han ha repat sig helt men  efter att ha hittat sina dagböcker som han skrev från sina perioder med minnesluckor så händer något som gör att han ska kunna ändra på det förflutna men det kommer inte enbart leda till det positiva.

Donnie Darko (2001)
Också en av mina absoluta favorit filmer någonsin, sååå bra! Följer en tonåring som varken kommer överens med sin familj eller sina lärare. Han lider av psykisk ohälsa (det är inte uttalat exakt vad men mycket tyder på schizofreni) och tror sig få uppdrag av en man utklädd till kanin som bara han kan se.

ET (1982)
Fantastisk klassiker som aldrig går ur tiden eller snarare för mig alla fall faktiskt bara har blivit bättre ju senare i livet jag sett den. Filmen följer vänskapen mellan en 10-årig pojke och en utomjording.

Interstellar (2014)
Enligt mig en av de bättre rymdfilmerna som gjorts. Stark handling och mycket tanke bakom. Filmen utspelar sig i en nära framtid när jordens i stort sett håller på att gå under på grund av katastrofoffer, torka och stor hungersnöd. Ett gäng med astronauter måste därför ge sig ut för att hitta en planet med rätt miljö där mänskligheten skulle kunna fortsätta leva.

Gravity (2013)
Enligt mig är denna helt fantastisk! Intressant, snygg och riktigt bra skådespel! Filmen följer två astronauter som efter en olycka lämnas ensamma ute i rymden och måste själva försöka hitta tillbaka till jorden.

Jurassic Park (1993)
En stor favorit! Efterföljande filmerna är också otroligt bra även fast första såklart är den bästa av dem alla. En ny vetenskaplig teknik har gjort det möjligt att öppna upp en tema-park med dinosaurier men something goes wrong.

You may also like

9 kommentarer

  1. Många bra tips där! 😀 Butterfly Effect skäms jag över att inte ha sett ännu… Även Donnie Darko, den ska ju också vara väldigt bra, har jag hört. Ex Machina har jag inte heller sett men alla andra på listan är fantastiska.

  2. Bra tips, jag behöver verkligen alla tips jag kan få! Har så svårt att fastna för både serier och filmer!
    Hoppas du får en fin dag! <3

  3. ET alltså *cries*! The Butterfly Effect är verkligen en av de mest känslosamma filmer jag har sett. Ashton Kutcher har typ aldrig gjort ett bättre skådespelarjobb! Den etsar sig verkligen fast i sinnet. Den är liksom otroligt obehaglig och hemsk, men ändå bra. Interstellar och Gravity är också väldigt bra, ja 🙂 Tack för tipsen Moon och Mr. Nobody. Har för mig att du och några andra har tipsat om Moon förr?

    1. Det är utan tvekan hans bästa film. Synd att han är med i så mycket halvbra för han kan ju verkligen skådespela om han får rätt roll 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.