Tema: 60-tal

Veckans tema är 60-tal. I filmväg så kan jag rekommendera er att se psycho från 1960, en av världens bästa skräckfilmer som någonsin gjorts men även Breakfast at Tiffany’s (1961), West Side Story (1961), Lolita (1962), The Birds (1963) 2001: A Space Odyssey (1968) och Rosemary’s Baby (1968). Jag nämnde för några veckor sedan att jag aldrig sett en tv-serier från tidigare än slutet av 80-talet så tv-serier från 60-talet existerar knappt för mig. I love Lucy kanske? eller den gick på 50-talet kanske, inte sett den men det är en tv-serie som refereras ganska mycket i andra filmer och serier. Veckans tema är som vanligt ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie, Karin & Lovisa. Eftersom 60-talet är ett ganska svårt årtal för mig som är född på 90-talet så tänkte jag lägga fokuset på tre serier jag vill se men som är lite mer moderna serier men som i serien ska utspela sig på 60-talet.

Mad men

Lär vara den kändaste av dem alla. Har blivit rekommenderad att se denna ungefär sisådär 100 gånger så det får bli ett serie-mål under 2018 tror jag nog. Min uppfattning om Mad men är att serien utspelar sig till stora delar på ett företag som håller på med reklam vilket jag tycker verkar intressant. Är själv ganska intresserad av media och marknadsföring så att få fördjupa sig i det vore något faktiskt. Idag välkända skådespelare i rollerna, tror dock samtliga gjorde sina genombrott i serien. Har helt ärligt varit sugen på att se serien sedan Alexis Bledel hade en gästroll i femte säsongen men ibland är jag lite långsam helt enkelt. Pluspoäng för att deras intro är så otroligt bra också, avskyr nästan alltid intron annars.

American dreams

Serien gick mellan 2002 – 2005 och har tre säsonger och i rollerna kan vi se bla. Tom Verica, Sarah Ramos och Brittany Snow samt många kända ansikten i gästrollerna. Serien följer en familj mellan 1963 – 1966 i Philadelphia som lever ”Den Amerikanska drömmen” eller åtminstone på ytan. En serie jag faktiskt har velat se jättelänge trotts att jag inte vet någon som har sett den men som jag har tyckt verkat bra. Varför jag inte sett den än är mer för att jag inte riktigt vet vart den finns så om ni vet så får ni gärna tipsa mig om vart.

The Astronaut Wives Club

En mini-serie som följer några fruar till astronauter på 60-talet som jag har hört mycket gott om. Vet inte så mycket detaljer om serien dock men det kan ibland vara bra att gå in ganska ovetande kring detaljer för en serie.

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.