Tema: 80-tal

Veckans tema tillsammans med mig, , Elsa, Sara, Emelie, Karin & Lovisa är denna vecka 80-tal.

Jag är född på 90-talet och den äldsta tv-serien jag har sett  samtliga säsonger av är Saved by the bell, den hade premiär 1989. Mitt enkla val i detta vore  därför såklart att skriva ett ett inlägg om filmer eftersom det finns många fantastiska filmer ifrån 80-talet men varför göra det så enkelt? nej, känns ju onödigt 😉 Jag kommer idag därför tipsa er och samtidigt mig själv om några tv-serier som hade premiär 80-någongång som jag skulle vilja se.

Degrassi: Junior high (premiär: 1987, 5 säsonger)
De flesta vet nog att jag följer Degrassi idag, tipsar ändå relativt ofta om den serien men faktum är att det faktiskt egentligen är en spin-off av denna serie från 80-talet. Om någon av er har sett Degrassi från början (serien från 2001 alltså) så vet ni nog vad Junior high handlar om eftersom själva kopplingen till serierna är väldigt tydlig i början där. Junior high utspelar sig på samma skola som serien gör idag men när bla. Mr Simpons är tonåring. Mr simpons är ju enda karaktären som fortfarande är med i Degrassi (degrassi: next class som finns på netflix eftersom han är rektorn nu) men i början av spin-offen så var även andra karaktärer med under flera säsonger. Anywaaaay jag kommer att se den här serien också, har haft planer att göra det ett tag. Vill mest se för att kunna säga att jag sett ALLT men också ganska mycket för att se Simpsons, Joey, Spike, osv. som unga. Världens mest catchy-intro också, en till anledning att se allt nu på en gång typ. Plus det faktumet att alla avsnitt finns på youtube är ganska fint också.

Okej jag ska ge några hint bilder om vad som är den största kopplingen serierna mellan.

En hint i namn = EMMA !!! Åh, saknar Emma. Kan inte hon bli anställd som lärare eller något i någon kommande säsong? Nästan så jag blir sugen på att se om allt. NI DÄREMOT BORDE DET. Ni kan se samtliga säsonger HÄÄÄÄÄR, varsåååågod. Jag skulle liksom bara nämna Degrassi men det blev nästan ett hel inlägg, haha. Har några andra serier jag ändå vill nämna så jag gör det.

Varuhuset (premiär: 1987, 5 säsonger)
Innan tre kronor så var det varuhuset. Övertygad om att denna kan vara rätt dålig eftersom alla serier med premiär innan typ 2005 som är svenskt är  uruselt. Undantaget är väl Tre kronor, Svensson Svensson, skärgårds doktorn och några julkalendrar !!! Alla säsonger av Varuhuset finns dock på öppet arkiv och är bara 60 avsnitt så tanken har slagit mig.

Rosanne (premiär: 1988, 9 säsonger)
Förutom det faktumet att jag hört hur den slutar … Som inte längre ska vara det riktiga slutet för serien kommer tillbaka för en säsong nästa år. Handlar om en arbetarklass familj och är en komedi

Har ni sett någon serie från 80-talet?

You may also like

6 kommentarer

    1. Fast med typ 10 års uppehåll förstås :). Jag har sett första säsongen av Svenska hjärtan men för flera år sedan, väldigt mörk har jag för mig.

  1. Men så kul! Jag tror inte jag har sett en enda serie från 80-talet. Är ”Våra värsta år” från 80-talet? Den gillar jag inte alls iofs, men det är väl den äldsta jag kan komma på 😉 Min första tanke var ”Beverly Hills 90210” men den är ju för tusan så mycket 90-tal det bara kan bli, hahah 😀

    1. Jag gillar inte heller våra värsta år men skulle tro att den nog hade premiär i slutet av 80-talet eller så :). Beverly hills<3 :D!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.