5 serier ni bör titta in

Inlägget är ett samarbete mellan mig, SaraElsaKarin och Emelie  

Månadens tema är framtiden så tänkte helt enkelt tipsa om 5 serier som ni bör titta in i framtiden om ni inte sett dem än, kanske redan imorgon? Kommer tipsa om serier som är relativt nya så serien i fråga har max en säsong än så länge.

Now Apocalypse

Vad handlar serien om? Man får följa huvudrollen Ulysses som nyligen har flyttat till LA med sin bästa vän Ford. Ford drömmer om att bli manusförfattare medans Ulysses största bekymmer är hans dejtingliv. Vi får också följa Ulysses vän Clary som är skådespelare samt Severine, en astrobiolog som Ford dejtar. Röda tråden i serien är att Ulysses börjar ifrågasätta monsters existens efter att han varit med om en märklig händelse. Jag kan ärligt talat säga att detta inte är en serie för alla. Man kommer antingen älska stilen (vilket jag gjorde) eller tycka att den bara är konstig.
Vart finns den att se? C more sänder serien veckovis. 3 av 10 avsnitt finns ute hos dem i skrivande stund.

Succession

Vad handlar serien om? Serien följer en familj, en pappa och hans fyra vuxna barn. I centrum står deras familjeföretag och ett maktspel om vem som kommer att få ta över företaget efter pappans död. Jag tycker det känns som Succession blivit väldigt underskattad här i Sverige. Vet få som faktiskt har sett den även fast den både är lättåtkomlig och otroligt bra. Ett stort plus är dessutom seriens intro som är så otroligt bra och passar verkligen hela tonen i serien.
Vart finns den att se? Det är en Hbo serie så första säsongen finns att se på Hbo nordic där även andra säsongen kommer att hamna

Pose

Vad handlar serien om? Utspelar sig på 80-talet och kretsat mycket runt balkulturen i New york som ju fortfarande existerar men som var som störst då. Seriens tema kan man väl säga är acceptans, att hitta sin plats i samhället. Är något som är så fruktansvärt unikt med pose vilket gör att jag bara vill hylla ihjäl serien så fort jag får chansen. Ett plus är är också trans-fokuset, då det annars sällan får vara speciellt centralt i tv-serier och filmer.
Vart finns den att se? hos Hbo nordic

Störst av allt

Vad handlar serien om? Det är den första svenska original-serien av Netflix. Serien följer Maja som blir misstänkt för mord efter en skolskjutning. Har själv inte sett riktigt hela serien än men har läst boken och av det jag sett så tycker jag att de lyckas riktigt bra. Bland annat blev jag riktigt imponerad av Felix Sandman som känns exakt som Sebastian i boken men huvudrollen gör också ett riktigt bra jobb med att gestalta Maja givetvis.
Vart finns den att se? Netflix

PLL: The perfectionist

Vad handlar serien om? Vill ni se en bra ungdomsserie så borde ni ge The perfectionist en chans, speciellt om ni tidigare har följt Pretty little liars då serien är en spin-off. Mona och Allison som var med i PLL spelar två av huvudrollerna samtidigt som man får följa några college-elever efter att en i deras klass har dött.
Vart finns den att se? Hbo Nordic

You may also like

3 kommentarer

  1. Tack för bra tips! Jag har sedan innan spanat in Now Apocalypse men har väntat på att den ska komma till en streamingsite. Visste inte att C-more har den 🙂 Då får jag se till att skaffa det, hehe.

    1. Märkte nyligen att C more hade den 😀 så bra att de flesta nya serierna tas in någonstans nu för tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.