Topp 10 Netflix originalserier

1. Bojack Horseman (6 säsonger)

Från huvudroll i en populär sitcom på 80 & 90-talet till deprimerad. Serien som började som en komedi men utvecklas till en serie om ångest och är genialisk rakt igenom. Den absolut bästa serien som Netflix har kommit med och jag har så svårt att tro att jag någonsin kommer gilla en Netflix-serie mer än vad jag tycker om Bojack. Har några av de bästa avsnitten jag någonsin sett och är en riktigt citat-serie.

2. The get down (1 säsong)

Året är 1977 och ett kompisgäng i Bronx gör musikhistoria när disco-musiken förvandlas till hipp-hopp. Underskattat mästerverk som Netflix tyvärr marknadsförde väldigt dåligt och där med led också tittarsiffrorna en del. Serien i sig är däremot bland det bästa jag sett och sticker verkligen ut på bästa möjliga sätt.

3. Master of none (2 säsonger)

En 30-någonting-åring försöker slå igenom som skådespelare i New york men det är lättare sagt än gjort. Master of none är exakt det jag letar i när det kommer till en bra komediserie. Roligt för att de flesta situationer går att relatera till. Det är en komedi men har också ett djup och är hela tiden så verklighetstrogen.

4. Atypical (3 säsonger + 1 kommande)

En familj som består av två förändrar, en dotter och deras son som har autism. En väldigt fin serie med en familj i fokus som egentligen har en simpel handling men lyckas ändå göra sin egen grej. För det mesta bara mysig men ibland också riktigt känslosam.

5. Stranger things (3 säsonger + 1 kommande)

En pojke försvinner spårlöst vilket snart kommer visa sig vara kopplat till något värre än vad de någonsin hade kunnat ana. Jag förväntade mig att tycka om serien som är som någon slags kärleksförklaring till 80-talet men kanske att jag ändå tyckte att serien var bättre än förväntat, inte mycket att klaga på.

6. The umbrella academy (2 säsonger)

Några syskon som har uppfostrats till att bli superhjältar men tappat kontakten som vuxna blir tvungna att återförenas igen efter att deras pappa dött. Om Wes Anderson bestämde sig för att göra en superhjälte film (eller serie) så skulle resultatet troligen likna Umbrealla academy. En serie jag tog en chansning på och förväntade mig inte att tycka om speciellt mycket alls men här är vi nu.

7. One day at a time (4 säsonger)

Tre generationer av en kubansk-amerikans familj bor i samma lägenhet. Kanske världens finaste komediserie som lyckas vara rolig samtidigt som den också diskuterar många viktiga frågor. Stor fokus på bl.a. feminism, hbtq, psykisk ohälsa och missbruk.

8. The politician (2 säsonger + 1 kommande)

Payton har drömt om att bli president sedan har var liten. Först måste han bara bli skolpresident, komma in på Harvard och bli vald som statlig senator för New york. Det är svårt att förklara varför den här serien är så fantastisk. Jag tror man antingen älskar Politican eller så förstår man inte riktigt grejen med serien (synd för er I guess). Är absolut den av Murphy’s serier som är mest lik Glee mycket för att det som gör serien bra är främst satiren.

9. Special (1 säsong + en kommande)

En 28-åring som har en cp-skada bestämmer sig för att ta tag i sitt liv för att äntligen börja leva på riktigt. Väldigt simpel egentligen men också helt underbar och 100% feel-good. Vill ha cirka 7 säsonger till.

10. Hemlock grove (3 säsonger)

En 17-åring blir brutalt mördad i en liten stad där alla bär på hemligheter som inte får komma fram. Det görs en del ungdomsserier som är fantasy nu för tiden men det blir i stort sätt aldrig lika bra som Hemlock Grove vilket är synd. + Bill Skarsgård i en av huvudrollerna. Serien känns överlag också något mer verklighetstrogen än vad många andra fantasy-serier gör.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.