Topp 10 (2020): serier baserat på säsong

Pågående serier som kommit med nya avsnitt under 2020 men där det inte handlar om en helt ny serie. Serien bör därför minst vara inne på sin andra säsong.

1. Bojack Horseman, säsong 6: En av mina absoluta favoritserier sände sina sista avsnitt Januari 2020. En genialisk serie som både är rolig och sorglig. En av de överläget bästa serierna som någonsin gjorts om ångest. Serien fick ett fint och värdigt slut så även om jag inte direkt skulle tacka nej till fler säsonger så kändes det bra att avsluta hela serien precis såhär.

2. Druck, säsong 5: Efter att inte varit i mitt liv sedan September 2019 så kom Druck äntligen tillbaka under hösten med en femte säsong vilket var fantastiskt och så efterlängtat. Säsongen var också väldigt bra med fokus på missbruk inom familjen, vänskap och syskonrelationer. Fler serier borde verkligen handla om syskonrelationer, älskar alltid det.

3. This is us, säsong 4: På tal om att fler serier borde handla om syskonrelationer. För mig är fjärde säsongen det bästa This is us kommit med. Jag har som nämnt i tidigare inlägg aldrig riktigt fattat hypen folk har över den här serien innan nu då för älskade verkligen vad vi fick här. Känner absolut starkast för Nicky’s storyline (& hans relation till Kevin) och är så tacksam över att han nu får vara en återkommande karaktär.

4. The umbrella academy, säsong 2: Gillade säsong 1 men älskade säsong 2. Inte direkt för att serien nu var så mycket bättre utan jag tror mer att det handlade om att vi nu slapp själva introt till storyn och kunde bara gå direkt in i handlingen vilket på något sätt var ganska skönt. Det här är verkligen en serie som jag inte förväntade mig att tycka om så mycket som jag gör. Stilen är väldigt unik och karaktärerna är helt magiska. Följer också en grupp med syskon.

5. Shameless, säsong 10
En annan serie som följer några syskon är såklart min favoritserie! Absolut inte seriens bästa säsong men Shameless lägsta nivå är ändå högre än i stort sett alla andra serier så förtjänar helt klart en femte plats. Det bästa för mig under säsongen var såklart att ha Mickey tillbaka som en av huvudrollerna vilket han inte varit sedan säsong 5. Ge oss en Milkovich spin-off så att vi slipper lida sen när Shameless är över nästa år.

6. The politician, säsong 2: Det är svårt att förklara exakt varför men det här är så min typ av serie. Tycker den är så smart samtidigt som den stundvis är otroligt stöd, älskar det! Serien drivs mycket av sin stair-humor vilket kan vara väldigt kul om det görs bra men hemskt om det görs dåligt men här det görs så bra. Älskar älskar älskar!

7. Good trouble, säsong 2: Serien är en spin-off till The Fosters som är en av mina absoluta favoritserier. Good trouble är inte riktigt lika bra ska jag väl vara ärlig med men den är fortfarande bra och verkligen en av de serierna jag sett framemot mest att se varje vecka.

8. One day at a time, säsong 4: Världens finaste komediserie som förtjänar så mycket mer uppmärksamhet än vad den tyvärr har fått. Den lyckas vara rolig samtidigt som den tar upp många viktiga och seriösa ämnen på ett bra sätt. Plus att karaktärerna är så charmiga. Fjärde säsongen var heller ingen besvikelse förutom att den kanske var i kortaste laget.

9. Roswell, New mecixo säsong 2: En av ganska få serier som jag verkligen älskar att se veckovis istället för en hel säsong på en gång. Det jag gillar med Roswell NM är att det är en fantasyserie men den känns ändå inte speciellt överdriven utan är på många sätt som mysig dramaserie som utspelar sig i en småstad MEN med vissa övernaturliga element.

10. Lik meg, säsong 4: Norska serien lik meg påminner mycket om Skam men karaktärerna är något yngre. I tredje säsongen började serien verkligen hitta sin rätta ton och är ännu bättre i sin fjärde säsong som följer karaktären Arin. Väldigt fin och känslosam säsong om att hitta en bra balans i livet när man lever i två kulturer.

You may also like

2 kommentarer

  1. Hej! Har du något tips på var man kan se Shameless? Har inte sett den sen den försvann från tv i Sverige 😭🤯🤯 //Rebecca

    1. Shameless finns inte på någon svensk stremingtjänst för tillfället men finns att köpa på dvd på bl.a. discshop 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.