Topp 10 (2018): serier baserat på säsong

Okeeej. Nu börjar jag med mina topp 10 listor för 2018. Har gjort dessa i några år för att sammanfatta året och vad jag tyckt om serierna, filmerna och böckerna under året. Tänkte börja med favoritserier (baserat på säsong). Serien måste minst under 2018 varit inne på sin andra säsong så nya serier (premiär i år) som jag har gillat får ni reda på i ett annat inlägg helt enkelt. Baserar serierna på årets säsong och inte serien som helhet. Serierna som enligt mig varit bra just i år helt enkelt. 

10. Animal kingdom (säsong 3)
En serie som på papper inte är min typ av serie men som jag i somras streckade då alla säsonger finns på viaplay. Följer en kriminell familj, känns i stilen lik sons of  Anarchy så har ni gillat SoA tror jag ni skulle älska Animal kingdom. Då jag vanligtvis inte brukar älska den här typen av serier så blev jag förvånad över hur mycket jag faktiskt älskade serien.

9. Atypical (säsong 2)
Atypical är på pricken av vad jag vill att en serie ska vara. Fokus på en familj, bra relationer, realistiska dialoger och extra fokus på en diagnos eller något psykiskt. Älskade första säsongen och andra säsongen var lika bra, kanske något bättre till och med. Önskar att fler serier var uppbyggda lite mer såhär men jag tar vad jag får. 

8. Shadowhunters (säsong 3)
Serien som verkligen blir bättre för varje säsong som går. I tredje säsongen har jag i synnerhet älskat Simon som är en av de absolut bästa karaktärerna på tv just nu. 

7. The affair (säsong 4)
Med tanke på att tredje säsongen av The affair inte var speciellt bra så gick jag in med låga förväntningar inför fjärde men wow vad bra fjärde säsongen var. Cole var säsongens bästa karaktär och älskade att de mixade hans handlingen tillsammans med Noah’s.

6. Bojack horseman (säsong 5) 
Femte säsongen av Bojack är inte den bästa säsongen serien någonsin har producerat men kvalitén är fortfarande skyhög. Avsnitt fem ’free churro’ är dock utan tvekan årets bästa avsnitt, där Bojack i 26 minuter står och har ett tal. Hela avsnittet, allt han säger är ett genidrag. Säsongen överlag är väldigt mörk. Jag tycker om deras tolkning på ångest som de visar upp väldigt realistiskt. Det är mörkt utan att de överdriver som många serier annars gör när de ska prata om psykisk ohälsa. Sedan att det är en animerad serie som lyckas bäst med ämnet är kanske lite komiskt men de gör det bra.

5. Vår tid är nu (säsong 2)
Första säsongen av vår tid är nu var otroligt välgjord och bra men säsong 2 chockade mig i kvalitén. Speciellt fokuset kring Gustaf, herregud vilken bra skådespelare Mattias Nordkvist är. Man hatar honom till en början för att sedan känna så otroligt mycket med honom.

4. Skam Italia (säsong 2)
Känslomässigt på det sättet att en serie gett mig totala beroende känslor där vinner Skam Italia årets serie. Första säsongen var bra men säsong 2 var på en helt annan nivå. Karaktärerna är helt fantastiska och känns så annorlunda mot i OG. Älskade att få följa Martino och hans kompisar under säsong två och är spänd inför seriens tredje säsong. Det som gör Skam Italia helt unik är främst scenografin, herre vad vissa scener var snygga. 

3. The Marvelous Mrs Maisel (säsong 2)
Serien som välförtjänt vann pris för bästa komedi på Emmygalan levererar även stort i sin andra säsong. Jag älskar stilen, älskar karaktärerna och jag älskar handlingen. Mrs Maisel har stor chans att utvecklas till en favoritserie överlag för herregud så bra den är!

2. Shameless (säsong 9)
Har inte genuint tyckt om Shameless så här mycket sedan säsong 6. Har tyckt att de varit något som fattats i säsong sju och åtta och är därför så glad de lyckats komma tillbaka till den tonen jag älskar. I säsong nio har de lyckats blanda humorn med dramat så otroligt bra. Har längtat till varje avsnitt. Ians avslut var lite bittersweet men gillade det (även om jag är övertygad om att han kommer dyka upp på våra shameless skärmar igen). Ska bli intressant att se hur de fortsätter säsongen i Januari.

1. The handmaids tale (säsong 2)
Första säsongen av handmaids var otroligt bra men jag tror nästan att andra säsongen var bättre. Bland annat var det uppskattat att de valde att lägga fokuset på andra i samhället än bara The handmaids. Scenerna är otroligt snyggt filmade, alla avsnitt är spännande och skådespelarna är helt fantastiska. 

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.