Teen wolf: säsong 6A


Handling: Sista terminen i high school och alla börjar bli känslomässiga och nervösa inför framtiden. Sista terminen blir dock inte direkt problemfri när Stiles försvinner och plötsligt även suddas ut ur gängets minnen som att han aldrig hade existerat. Är han ett minne blott eller kommer de att börja komma ihåg igen?
Betyg: 8/10

Efter att femte säsongen av teen wolf var ungefär det sämsta jag sett i tv-väg någonsin så var jag inte jättepepp på att se seriens sista säsong när den hade premiär förra hösten. Jag valde helt enkelt att vänta med att se säsongen fram tills nu när jag äntligen hade smält hur fruktansvärd säsongen innan faktiskt var. Kanske var det bra att gå in med låga förväntningar för jag tror alternativt att den här säsongen är det bästa jag sett av hela serien. Jag minns inte om det var efter Dylan O’brien’s olycka eller om han bara hade något annat filmjobb under perioden de spelade in den här säsongen men säsongens handling är nästan ett genidrag för att fortfarande centrera Stiles trotts att han inte är med i alla avsnitt. Hela konceptet var väldigt smart upplagt och jag blev direkt väldigt involverad i handlingen. Jag måste även medge att handlingen var ovanligt känslosam. Det här är inte en serie som jag brukar gråta till, jag tycker dessutom att jag blivit ganska känslokall på senaste (inte gråtit till ett enda this is us avsnitt, hej) och behöver något ganska extremt för att verkligen bli berörd på det sättet men jag var ett vrak i flera avsnitt här. Jag vet inte om det blev någon form av nostalgi-känsla för de tidigare säsongerna för det var mest i scener med Scott eller Stiles pappa när de verkligen visade hur mycket de brydde sig om honom som jag blev som mest känslosam.

Jag klagade väldigt mycket på monsterna förra säsongen där effekterna var så pinsamt dåliga så det nästan var jobbigt att titta på skärmen. 6A’s monster var bättre, de såg obehagliga ut och det blev aldrig sådär töntigt som det ändå har blivit många gånger i tidigare säsonger vilket var skönt. Jag gillade att Se Theo tillbaka, även fast jag inte tyckte om förra säsongen så var han en väldigt bra ”ond person som man ändå gillar”, Peter har väl ungefär samma funktion så det var kul att se honom igen också. Gillade fokuset på ”the ghost town”, alltid tyckt att det är väldigt intressant – finns ju sådana ställen på riktigt så det är lite läskigt egentligen.  Jag gillade slutet, skulle absolut funkat som ett serieavslut så jag hoppas verkligen att 6B kommer att överträffa det och få till något ännu fantastiskare. Det som kan göra 6B något bättre är såklart alla gamla karaktärer som kommer att dyka upp under säsongen, ser mest framemot Jackson. Sedan hoppas jag också verkligen att Stiles kommer att vara med mer än bara slutavsnittet.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.