Tankar om Disney+

Mitt stjärntecken sa att det var en bra dag att vara kreativ idag (+ jag fyller år) så varför inte blogga. Dinsey+ lanserades här i Sverige för snart två månader sedan. Har bloggat sedan dess såklart men inte skrivit något inlägg om tjänsten så här kommer lite tankar och kanske även några tips.

+ De flesta Disneyfilmerna finns vilket är bra eftersom de annars brukar vara svåra att få tag på (om man inte vill köpa). Kul för barn eller folk med barn. Bra utbud för er som gillar Marvel och Star wars 🙂 Finns även vissa titlar jag varmt rekommenderar (se mina serie & filmtips här under).

– Antagligen den mest överhypade stemingtjänsten existerade. Hade klarat mig fint att bara ha tjänsten i en månad eftersom jag personligen använder den nästintill aldrig, var kul första veckan sen not so much. Köpte förstås för ett år men tillsammans med mina systrar så inte direkt dyrt men tunt utbud. Kul att de verkar ha något samarbete med National geographic men varför nästan bara ta in de serier och filmer om djur? antar att jag gillar deras innehåll som inte är lika barnvänligt t.ex. locked up abroad och Ultimate Survival.

Serietips

Boy meets world (7 säsonger): (aka världens bästa sit-com) följer Cory från att han går i junior high till att han är vuxen och gifter sig. Serien fördjupar sig i Corys relation till sin familj (2 föräldrar + 2 syskon), hans bästa vän Shawn och senare också relationen han har till sin flickvän Topanga. Serien kan vara hysteriskt rolig (med 4×11 i toppen) men överlag föredrar jag helt klart de lite mer dramatonade avsnitten (finns bl.a. ett avsnitt om Shawn’s alkoholism-gen & de flesta Eric-centrerade avsnitten är rätt sorgliga tbh). Vill ni se en serie som blandar drama och komedi på ett bra sätt, bjuder på bra syskon relationer, har världens finaste bromance och så mycket mer så borde ni verkligen checka in Boy meets world.

Girl meets world (3 säsonger): Har ni redan sett Boy meets world så kan jag rekommendera er att se spin-offen girl meets world som följer Cory och Topanga’s dotter Riley. Inte riktigt lika bra som BMW främst (tror jag) eftersom serien gick på Disney channel och de vågade inte gå in på lika allvarliga ämnen som BMW gjorde. De avsnitt som är där och nosar är dock riktigt bra så potentialen finns verkligen där. Värd att checka in om ni gillade Boy meets world då de flesta karaktärerna även dyker upp i girl meets world.

High school muscial: the musical: the series (1 säsong än så länge) Så mycket bättre än förväntat. Rekommenderar om ni gillar ungdomsserier som inte är överdrivet dramatiska. Utspelar sig på samma skola som high school musical filmerna spelades in och därför bestämmer sig skolans nya dramapedagog att de borde sätta upp High school muscial som musikal. Mysig rakt igenom och inte speciellt mycket rivalitet mellan karaktärerna heller. Min favoritkaraktär var helt klart E.J.

Gravity falls (2 säsonger) Om ni vill se en bra animeradserie som är intressant både för barn (inte små barn dock) och vuxna rekommenderar jag verkligen gravity falls. Så välgjord serie som verkligen är bra på riktigt! Serien följer två syskon som över sommaren är tvungna att tillbringa sin tid hos deras farfars bror och jobba i hans turist-shop. De förväntar sig att sommaren ska bli tråkig men den blir allt annat än tråkig när de upptäcker att Gravity falls har massa hemligheter.

filmtips

Disney Disney Disney: Stort utbud av Disneyfilmer allt från riktigt gamla klassiker till nyare pixar.

Kortfilmer: Disney gör väldigt bra och känslosamma kortfilmer så verkligen ett tips om ni vill se något som går snabbt. Några tips: Out, sväva & Bao.

Hamtilton: Min favoritmusikal som har blivit filmad och enda stället man kan se musikalen hemifrån på (lagligt dvs) är Disney+. Handlar om amerikanska revolutionen och är fantastisk !!!

You may also like

2 kommentarer

  1. Tror Disney+ kommer bli bättre om något år, när de har släppt mer originellt innehåll. Men just nu är det otroligt tunt som du skriver. Sade upp mitt efter bara en månad, efter att bara använt det för att se om Camp Rock, Frozen och se Hamilton haha.

    1. Ja, det låter rimligt att det blir en bättre tjänst om några år. Skulle också sagt upp om jag kunde 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.