serieschema sommaren 2019

Sommaren har redan varit igång under några veckor nu och snart är det Juli vilket innebär att det vore lägligt att uppdatera serieschemat. Vilka serier kommer jag att följ nu under sommaren? Det är ändå några stycken.

Vilka serier följer ni under sommaren?

Måndag: Euphoria, Big little lies, Gösta
Tisdag: –
Onsdag: Good trouble, Pose, Animal kingdom, Handmaid’s tale
Torsdag: Younger
Fredag: Druck,
Lördag: Andi Mack, Succession
Söndag: Sweetbitter

Euphoria är en ny lite mörkare ungdomsserie som jag med glädje kommer att se varje måndag nu under sommaren, det har släppts två avsnitt än så länge och serien går att se hos HBO Nordic.
Big little lies släpper också sina avsnitt på Hbo Nordic och är nu inne på sin andra säsong.
Gösta är en ny svensk serie som kommer släppa sina avsnitt på måndagar på Hbo nordic från och med 1 juli och jag är så otroligt pepp, tror den kan bli riktigt bra. Serien kommer att handla om 28-åriga Gösta som är nyutbildad psykolog och har fått jobb på bup.

Good trouble började precis med sin andra säsong och är van att ha The Fosters i schemat under sommaren så spin-offen får duga (kan någon steaming tjänst köpa in GT förresten?). Good touble följer två adoptivsystrar efter att de precis blivit klara med college och flyttar till LA. The Fosters följer hela deras familj under fem säsonger.
Pose är inne på sin andra säsong. Har ni inte sett första säsongen så bör ni göra det genast, fantastisk serie. Finns på Hbo nordic samt att första säsongen även finns hos Netflix.
Animal kingdom har sänt halva sin fjärde säsong och släpper sina avsnitt hos Viaplay. Serien följer en kriminell familj. Har blivit jämförd ganska mycket med sons of anarchy.

Younger började nyligen med sin sjätte säsong som jag kommer se nu i sommar. Går att se hos C more och följer en 40-årig kvinna som ljuger om sin ålder för att lyckas få ett jobb. Lättsam serie med korta avsnitt vilket är skönt.
Druck’s fjärde säsong har premiär i slutet av Juli. Hade hoppats att säsongen inte skulle starta fören i September även fast Druck är en av mina absoluta favoritserier just nu och jag tackar verkligen inte nej till nya avsnitt. Säsongen kommer att följa Amira, har även fått känslan att Kicki kommer ha en central roll i säsongen. Ska överlag bli spännande å se vad säsongen kommer handla om nu när de slutat skolan å allt.

Andi Mack kom precis tillbaka efter ett uppehåll och kommer släppa nya avsnitt fram till slutet av Juli. Tycker s3 varit helt fantastisk, hur de verkligen vågar gå utanför ramarna med varje storyline är fantastiskt. Detta är alltså en serie på disney channel och de har bl.a. en huvudkaraktär som får panikattacker och en annan huvudperson som som är gay. Dessutom så vågar de diskutera ämnen som tonårsgraviditet, vapensäkerhet, klasskillnad, osv.
Succession kommer tillbaka med sin andra säsong i Augusti som vi då kommer kunna se på Hbo nordic. Vill starkt rekommendera er att se första säsongen som är otroligt bra. Serien följer en familj som driver ett stort medieföretag och hur de blir en stor maktkamp över vem som ska få ha mest ansvar för företaget. Dessutom har serien ett väldig bra intro.
Sweetbitter utspela sig på en restaurang och rekommenderar verkligen alla som någon gång jobbat på restaurang att se serien. De fångar den biten väldigt bra, hela stessen kring arbetet. Finns att se hos C more och andra säsongen har premiär i Juli.

Serier som släpper hela säsonger: Stranger things (s3) och Orange is the new black (s7).

Sommaren brukar annars vara en bra period att börja med ett marathon och då alltså kolla igenom en hel serie som man velat se ett tag. Jag har inte någon serie inplanerad och tror helt ärligt inte att jag kommer kolla på mer serier nu i sommar än vad jag redan har i schemat.

You may also like

3 kommentarer

  1. Jag kommer att köra maraton när jag känner för det och se lite mer film samt läsa böcker. Så irriterande att Younger sista säsong är på C More och inte TV4Play som innan!

  2. Har typ ingen serie den här sommaren, och det är så skönt! Tid att njuta av vädret, läsa böcker och se ikapp alla de andra serier som bara ligger och väntar.

    Förutom Stranger Things och Veronica Mars som kommer snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.