Ny serie: Vår tid är nu

Svt’s nya serie Vår tid är en storsatsning mellan svt, viaplay och Film i Väst. Producent är ingen mindre än Susann Billberg på Jarowskij som även producerat många andra välgjorda och fantastiska svenska serier. Serien sätter sin start 7  Maj 1945, dagen då andra världskriget slutar. Den centrala platsen är finrestaurangen Djurgårdskällaren som under kriget blev ett tillhåll för nazistsympatisörer men nu börjar få det knackigt med gäster och såklart då också pengar för att gå runt. Vi får följa familjen som drivet restaurangen, i första avsnittet kanske främst Nina (spelad av Hedda Stiernstedt) och hennes romans med kökspojken Calle (spelad av Charlie Gustafsson). Många andra välkända skådespelare är med i serien som bla. Suzanne Reuter, Peter Dalle, Göran Ragnerstam, Rasmus Troedsson och Adam Lundgren.

Som ni vet är jag inget jättestort fan av kostymdraman så det är alltid en chansning för mig att börja se en serie i det temat även fast den fått bra kritik. Här tyckte jag de lyckades väldigt bra. Serien känns modern samtidigt som det känns som de prickar väldigt rätt med Sverige på 40-talet. Karaktärer är prio ett för mig i allt (serier, filmer & böcker) – så jag var lyckligt lottad för det kändes verkligen som otroligt välgjorda karaktärer som jag verkligen vill veta mer om. Jag kommer med glädje se alla säsongens avsnitt och det borde ni såklart också göra. Nytt avsnitt på måndagar 20.00 och sedan när vi vill på svtplay.

You may also like

13 kommentarer

  1. Vilket bra tips.Den låter som den kan vara jättebra!Ska absolut ge den en chans;) Blev impad att du har ett serieschema m olika varje dag. Jag o sambon kör en serie i taget, just nu Dexter som jag gillar skarpt 🙂

  2. Hej! Vilken mysig och fin blogg du har. Ska läsa lite mer sen när jag sitter vid en dator. Verkar finnas fullt med tips om vad man kan se och läsa i höst. Jobbar du inom film/litteratur på något sätt eller är detta en hobby för dig?

    🙂

    1. Tack så mycket! Utöver bloggen jobbar jag inte med det men har varit ett stort intresse väldigt länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.