Ny serie: the good doctor

Jag hatar att stämpla skådespelare och stör mig när andra människor gör det. Alltså när folk absolut bara kan se en viss skådespelaren som en viss roll, jag tycker det är helt orimligt. MEN, jag vill ändå säga men för Freddie Highmore vem är han för mig? Han ÄR Norman Bates från Bates motel och jag ser ingen annan när jag ser honom på min skärm.

-Så har du hört talas om den där nya serien The good doctor?
– Nä vad handlar den om?
– Norman har nu tydligen börjat jobba på ett sjukhus.

DET ÄR ALLT JAG SER OCH JAG BER OM URSÄKTA, OK! Kan tilläggas att jag är jätterädd för Norman, verkligen skräckslagen – han är så jäkla läskig. Jag förstod redan innan avsnittet att detta skulle vara ett problem med jag tyckte att konceptet lät intressant så jag ville ändå se det första avsnittet av serien. The good doctor följer en kirurg som har autism och savant syndrom. Den stora frågan blir kan en person som har svårt att relatera till andra människor vara en bra läkare eller kanske till och med en av de bästa? serien följer även andra på hans arbetsplats.

Savant syndrom = Ett neuropsykiatriskt syndrom som innebär att personen har vissa speciella färdigheter som anses utöver det vanliga. Exempelvis blixtsnabb huvudräkning. Kan dock också vara mer praktiska ting knytet till exempelvis konst och musik.

Jag måste ändå säga att jag gillade första avsnittet och det jag gillade var själva fokuset på Highmore’s karaktär. Allt annat som hände i avsnittet tyckte jag var väldigt ointressant men det har mer att göra med att väldigt sällan gillar sjukhusserier och detta är just det, en sjukhusserie. Jag skulle säkert kunna komma in alla karaktärer mer efter några avsnitt då serien ändå står på en ganska stadig grund men det största problemet för mig är fortfarande att jag enbart ser Norman Bates. Norman, Norman, Norman. Norman som rymt från sitt hem och nu låsas att han är en doktor, han skulle dock vara en så dålig läkare så lite skillnad finns det kanske på karaktärerna but I probably don’t want to see them. Jag ber om ursäkt för detta och kanske även lite för att jag inte förstått mig på folk som stämplar skådespelare tidigare. Det är okej om ni gör det ibland antar jag eftersom jag tydligen kan vara lika jobbig. Om ni inte uppfattat det än så kommer jag inte kunna se vidare på serien men tips till alla som gillar sjukhusserier och som inte sett Bates motel – fast nä, se Bates istället förresten 😉

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.