Ny serie: The Deuce


Idag har HBO’s nya serie The Deuce premiär (går att se på HBO Nordic). Serien följer porr och prostitutions-industrin på 70 & 80-talet I New york. I rollerna kan vi se bla. James Franco, Maggie Gyllenhaal, Margarita Levieva, Lawrence Gilliard Jr och Gary Carr. Eftersom serien har sin premiär idag och jag precis sett det första avsnittet så vill jag naturligtvis skriva lite om vad jag tyckte och vad jag förväntar mig av säsongen helt enkelt så här är mina tankar 🙂

New york, New york. Det spelar ingen roll vad en serie eller film handlar om utan jag blir alltid så ressugen – ressugen till New york när handlingen utspelar sig i just den staden. Det är inte annorlunda  i The Deuce, känslan att bara få glida runt på gatorna i (förmodligen) världens bästa stad känns så underbar. Här visas staden inte ens från ett speciellt glamouröst håll utan antagligen i en lite mer realistisk synvinkel men inte mig emot direkt.

Första avsnittet var väldigt bra – miljön, bra skådespel, bra manus och hög kvalité helt enkelt. Detta är inget som förvånar mig då jag hade ganska höga förväntningar och serien ger mig ungefär vad jag hade förväntat. Nackdelen med HBO’s serier är att jag personligen tycker att starten oftast är lite seg. Ofta kan jag på något sett verkligen uppskatta det jag ser med ändå tycka att det i början känns lite svårkollat men när jag sedan verkligen kommer in i serien så är det så otroligt bra. Jag kände lite samma känsla här för allt var så bra men jag var ändå inte helt övertygad i början tills jag helt enkelt blev övertygad och vändningen är skön. Vi bjuds på en bra karaktärs presentation redan här i första avsnittet, jag blir alltid så lättad när vi får ta del av detta direkt. Det kanske känns som en självklarhet att det ska vara något som sitter direkt men så är det i väldigt få serier, det tar vanligtvis lite tid. Skådespelar-mässigt så tycker jag att Franco presterade bäst, kanske speciellt i scenen där han spelar mot sig själv (han spelar två roller) så det ska bli intressant att se utvecklingen där. Själva fokuset på prostitutions-industrin tycker jag är ganska jobbigt att titta på men det känns ändå som att det kommer att bli väldigt intressant att följa alla karaktärerna inom själva industrin. Otroligt bra första avsnitt på alla plan måste jag säga och jag ser framemot att se mer.

Har ni sett första avsnittet än & vad tyckte ni?

You may also like

12 kommentarer

  1. Hade inte koll på den här serien men den verkar väldigt lovande, ska absolut kolla in. Ett stort plus också att James Franco är med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.