Ny serie: Rise

Ibland kommer de sådana serier som jag blir pepp på direkt, innan ens en trailer har släppts. Rise är en av de där få serierna som går utmärkt att placera in i denna kategori. Skaparen bakom Rise är Jason Katims som tidigare gjort serier som Parenthood, about a boy och Roswell. Rise är löst baserad på boken drama high som släpptes 2013 som är en sann historia om en dramalärare på ett high school i Pennsylvania.

Rise följer alltså denna dramalärare även i tv-serien som jobbar på ett high school och tar över som dramalärare redan i seriens första avsnitt. En bra beskrivning för att förstå seriens ton är att tänka sig en blanding mellan Glee och Friday night lights. En aning mer åt FNL hållet än glee skulle jag säga vilket kanske inte är jättekonstigt med tanke på att Katims skrivit manus till många avsnitt av FNL. Skillnaden med Rise och det som gör att jag troligtvis kommer att gilla serien mer än FNL är att serien fokuserar på teatern eller ja, musikalen istället för en sport. Jag kan relatera till det mer när jag själv gått på teater medans jag aldrig haft något vidare intresse för fotboll om man säger så.

I huvudrollen kan vi se Josh Radnor vilket nog de flesta känner igen då han vad huvudrollen i komediserien How I met your mother. Alltid gillat honom som skådespelare även fast jag inte är överförtjust i hans roll i just HIMYM. Efter första avsnittet känns det som att han är en bra fit till just den här rollen. Andra vi kan se i större roller är bla. Auli’i Cravalho, Rosie Perez, Ted Sutherland och Marley Shelton. Första avsnittet var helt i min smak och jag gillade det verkligen. Tycker om high school-serier som vågar visas i en lite mer mörk och realistisk ton än att det hela tiden ska kännas så överamerikanskt (typ Riverdale, urk). Alla fall rekommenderar er att se serien om ni vill se en bra dramaserie helt enkelt.

You may also like

9 kommentarer

  1. Min inre musikalnörd fangirlade igenom hela första avsnittet kan jag säga hahaha dock inte så välbekant med just Spring Awakening mer än att jag vet att Lea Michelle och Jonathan Groff var med inden när den dök upp. Nyfiken på om man får besök av nån musikal/teater stjärna under säsongen som går eller om dem helt satsar på ”nya” skådespelare 🙂

  2. Åh nej när jag såg vem som spelade huvudrollen så insåg jag att jag inte vill se den 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.