Ni borde se Gösta!

Den första svensks HBO serien har släppts vilket är serien Gösta. Förra veckan släpptes de fyra första avsnitten av denna mörka komedi som handlar om en nyutbildad psykolog som får jobb på BUP i ett samhälle i Småland som ska ligga i närheten av Jönköping. Göstas problem är att han är för snäll vilket såklart har sina fördelar men också nackdelar. Frågan är om han kan fortsätta vara så snäll mot allt och alla eller om han tillslut kommer att spricka? Förra veckan släpptes som sagt fyra avsnitt men sedan kommer det att släppas två avsnitt i veckan fram till i slutet av Juli. Gösta är med andra ord en riktig sommarserie.

Om ni har läst bloggen ett tag eller känner mig så vet ni att jag älskar realism. Vill kunna känna igen mig eller känna igen folk jag känner i karaktärerna men kanske viktigast av allt jag vill se en dialog som känns äkta, trovärdig. Jag vill känna ’sådär pratar man på riktigt, en sådan dialog har jag också haft’ och detta är betydligt mer ovanligt i serier och film än vad man nog kan tro vilket jag alltid tyckt varit lite synd. Det som är bra med att det är ovanligt är dock att det känns så underbart när det väl inträffar. Gösta är en otroligt verklighetstrogen serien där dialogerna verkligen känns realistiska och jag älskar det!

Är ni som mig och gillar realism så borde ni verkligen ge Gösta en chans. Serien är en mörk komedi och fördjupar sig mycket i psykisk ohälsa. Nästan alla karaktärer har ångest men själva symtomen ser väldigt olika ut och så är det ju på riktigt också såklart.

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.