Ni borde se blank

Min kärlek till Europa och serier samt filmer från olika länder här i Europa satte sin rejäla start förra året och kan idag nästan föredra den Europeiska stilen lite mer än att jämt kolla på det som är amerikanskt. Min start för detta skulle jag dock säga var 2016 när min stora kärlek för norska serier föddes. Även fast norskan är väldigt lik svenskan så var det ändå min ingång till att jag sedan skulle förälska mig i nästan hela övriga Europa och dess filmkultur. Kommer i det här inlägget tipsa om en norsk serie som jag verkligen tycker att ni borde titta in för den är fantastisk!

Blank

Blank är en norsk serie producerad av NRK som hade premiär med sin första säsong förra året, serien är nu inne på sin andra säsong. Blank har en ny huvudkaraktär varje säsong där huvudrollen är en 20-åring i Oslo och därför mycket fokus på att vara ny i vuxenvärlden. I första säsongen fick vi följa Ella, en ganska blyg person som är osäker på vad hon vill utbilda sig till så hon bestämmer sig för att jobba i ett år men ett år senare är hon inte mer säker på vad hon vill göra för resten av sitt liv. Samtidigt som hennes situation känns osäker så blir hon kärare än någonsin förut. Andra säsongen följer Zehra en betydligt mer utåt person som pluggar till apotekare men hennes egentliga dröm är att arbeta med musik. Hennes dröm kommer lite närmare verkligheten när hon träffar Petter som är medlem i ett band som är nära på att bli signade.

Blank har samma koncept som skam hade vilket innebär att man får chansen till att följa serien i realtid där det då släpps klipp dvs scener dagligen som på Söndagar sedan blir ihopsatta till ett avsnitt. Tillsammans med klippen kan man följa karaktärernas chatter samt att de har sina egna instagram konton.

Blank finns att se HÄR!

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.