Lik meg

Jag såg nyligen den norska serien Lik meg på NRK och vill verkligen rekommendera er att titta in den. Serien påminner en del om skam men utspelar sig i en högstadieklass och tonen är naturligtvis därför något annorlunda. Själva huvudfokuset i serien är utanförskap som tas upp på olika sätt. Första säsongen följer Oda och Arin medans andra säsongen följer Oda och Luna. Tredje säsongen som pågår just nu följer deras klasskompis Erik. Likt Skam så släpps serien i klipp-form som man kan följa via serien blogg. Avsnitten läggs sedan upp varje lördag morgon på NRK.

Säsong 1: Oda & Arin

Oda och Arin har varit bästa vänner sedan de började förskolan men när de börjar sjuan så börjar det kännas annorlunda, alla fall för Arin. När Arin börjar umgås mer och mer med några andra i klassen börjar Oda känna sig utfryst vilket såklart resulterar till att hon börjar må dåligt.

Säsong 2: Oda & Luna

Andra säsongen fortsätter att följa Oda som mer och mer börjar hitta sin plats i skolan men när Arin tillfälligt blir tvungen att flytta iväg så börjar hon fundera på vilka andra hon borde umgås med. I klassen finns också Luna som egentligen är den populära i klassen men efter vissa händelser från förra säsongen så har hon inte riktigt samma status längre. Oda och Luna börjar därför att umgås med varandra men är deras vänskap verkligen äkta eller umgås de bara för att de inte finns någon annan där?

Säsong 3: Erik

Tredje säsongen som man får följa i Eriks POV pågår just nu och har än så länge släppt 4 avsnitt. I säsongen har man fått se hur hans värld faller samman efter att han gjort något som han inte borde ha gjort. Detta resulterar till att han blir mer och mer ensam samtidigt som han också bara blir argare och argare. Jag gillar tonen något mer i den här säsongen och tror främst att det var ett bra drag att välja att fokusera på bara en karaktär istället för två som tidigare.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.