Hejdå You’re the worst!

Igår kunde vi se sista avsnittet av en serie som varit en stor favorit för mig under de senaste åren nämligen you’re the worst. Serien som är en ganska mörk drama-komedi fick fem säsonger vilket är ett ganska så perfekt antal för just den här typen av serie. You’re the worst följer Gretchen och Jimmy två 30-någonting som träffas på ett bröllop. Jimmy har tappat tron på kärleken och anser att kärleksförhållanden är dömda att misslyckas medans Gretchen är fast bestämd om att hon inte vill ha en seriöst relation med någon. De går hem med varandra i tron om att de bara ska ha ett one-night stand men som visar sig bli något längre än så. Serien kan beskrivas som en feel-bad romcom. Manuset är otroligt välskrivet med huvudkaraktärer som är långt ifrån felfria men det gör också att allt känns väldigt realistiskt. Andra större karaktärer man får följa i serien är Gretchens bästa kompis Lindsay samt Jimmy’s roomie Edgar. You’re the worst är verkligen en av de serierna som tolkat psykisk ohälsa bäst. Gretchen lider av återkommande depressioner som visas upp väldigt verklighetstroget. Tillståndet romantiseras inte för fem öre men överdrivs aldrig heller. Sedan lider Edgar av Ptsd och har ett avsnitt i säsong 3 som helt och hållet är fokuserat på honom och hur dåligt att han mår vilket kan vara det bästa avsnittet i hela serien.

’Who wants to lie in front of everyone they know that they’re going to love someone forever? How can you know that? You can’t’

Jag har älskat att få ha följa denna unika lilla serie som på många sätt har varit helt perfekt rakt igenom. Skulle säga att den är jämnbra rakt igenom vilket inte hör till vanligheten. Serier brukar ha toppar och dalar men kanske att serien sticker ut lite extra just på grund av det. Var lite orolig över seriens avslut då det inte är en serie som är gjort för att sluta romcom lyckligt direkt men jag måste säga att jag nästan blev chockad över hur bra de hade lagt upp det sista avsnittet. Det är ett av de bästa serieavsluten jag sett av en serie. Tack för denna underbara serie, är så tacksam att jag valde att börja titta på den och har ni inte sett den så borde ni verkligen göra det.

De fyra första säsongerna finns att se på Netflix.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.