Bästa nya serierna 2020

1. Normal people är utan tvekan det bästa jag sett i år. Det är en Irländsk mini-serie i 12 delar som följer relationen mellan två personer (Marianne & Connell) som kommer från samma småstad. I serien får man följa dem från deras sista år i high school till att de tagit examen från universitet. Det är en serie som känns väldigt realistisk och blandar det mörka i livet med feel-good på ett sätt som känns väldigt trovärdigt. Det är en karaktärs-driven serie så vet ni att ni brukar gilla det eller kanske ofta brukar gilla serier som jag gillar (hähä) så måste ni titta in Normal people om ni inte hunnit göra det än. Tyckte främst om Connell som är världens finaste karaktär. Läs min recension här!

2. Zoey’s extraordinary playlist är en serie som jag förväntade mig att tycka om men som ändå var bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Serien följer Zoey som jobbar som kodare på ett IT-företag vars pappa fått en neurologisk sjukdom och fått domen att han kommer vara död inom ett år. För att försäkra sig att hon själv inte senare kommer drabbas av samma sjukdom som hennes pappa så bestämmer hon sig för att göra en mrt-scanning. Efter scanningen är ingenting som vanligt eftersom hon plötsligt kan höra folks innersta tankar genom att de bryter ut i sång. Zoey’s playlist är alltså en musikal vilket för mig var väldigt efterlängtat efter att Crazy ex-girlfriend sände sitt sista avsnitt förra året. Det här är en serie som på sätt och vis är väldigt feel-good och rolig samtidigt som den också bjuder på ett mörker och är stundvis otroligt sorglig. Läs min mini-recension här!

3. Björnstad levde verkligen upp till den fantastiska boken av Fredrik Backman som jag älskar så djupt. Det är en svensk-serie som utspelar sig i ett litet samhälle i norrland där Hockeyn är allt. Serien handlar om hur hela samhället vänds upp och ner efter att en hemsk händelse inträffat. För mig var Björnstad den bästa svenska serien jag sett på flera år och då gillar jag ändå svenska serier (men herregud vad det känns som kvalitén har höjts på mycket de senaste åren vilket är så kul). Läs min mini-recension här!

4. Everything’s Gonna Be Okay är Josh Thomas nya serie. Har ni tidigare sett och gillat please like me så kommer ni garanterat även gilla detta lilla guldkorn. Serien följer karaktären Nicholas en 25-(ish)-åring som egentligen bor i Australien men är över sommaren i USA och hälsar på sin pappa samt hans två halvsyskon. Innan han ska åka hem igen berättar hans pappa att han är döende och behöver någon som kan ta vårdnaden över hans två tonårs-döttrar efter att han dött. Nicholas är absolut inte det självklara valet vilket på sätt och vis gör honom till det bästa valet. Everything’s Gonna Be Okay är en väldigt fin serie och känns väldigt Josh Thomas. Om please like me främst fokuserade på vänskap & psykisk ohälsa så är det här en serie som mer fokuserar på familjen & autism. Läs om mitt första intryck av serien här!

5. The Queen’s Gambit var för mig en överraskning. En serie som fick bra omdöme direkt men som jag trodde att jag ändå inte skulle klicka med så bra men det visade sig vara en riktigt spännande och välgjord serie. Anya Taylor-Joy är fantastisk som huvudroll vilket också förvånade mig då jag inte direkt varit jätteförtjust i någon av filmerna jag sett henne i tidigare. Manuset känns väldigt välskrivet och sedan är den så otroligt snyggt filmad. Helt klart en av de bästa serierna i år! För er som inte känner till serien så handlar den om en föräldralös flicka som börjar intressera sig för schack vilket kommer leda till att hon år senare blir mästare. Recension kommer!

6. Hollywood är en nästan perfekt serie i mina ögon! Serien följer några skådespelare och filmskapare som försöker förändra filmvärlden strax efter andra världskrigets slut. Vissa av karaktärerna är baserade på riktiga personer men historian i sig är inte helt sann utan mer en alternativ historia hur historien skulle kunna ha sett ut om vissa saker hade gjorts annorlunda. Läs min mini-recension här!

7. Kärlek & anarki är en svensk serie och jag är så glad att svenska serier verkligen börjat levererat så högt de senaste åren. Serien följer den gifta kvinna Sofie som jobbar som konsult och har precis fått ett uppdrag på ett bokförlag. Där jobbar också den yngre It-tekniker Max. Serien fördjupar sig i deras relation när de inleder utmaningar med varandra som går förbi samhällsnormerna. Läs vad jag tyckte om serien här!

8. Motherland: fort Salem är en fantasy-serie som kändes väldigt passlig att ha premiär just i år då det känns som det var ett tag sedan som jag fastnade en typisk YA fantasy-serie. Serien följer tre tjejer som är häxor och precis har börjat sin militära utbildning. För 300 år sen bestämde nämligen den amerikanska regeringen att det skulle vara häxorna som krigade ute i krig. Tips om ni gillade shadowhunters, fick lite samma vibb här. Värt att nämna att svenska Amalia Holm spelar en av de större rollerna. Läs mitt första intryck av serien här!

9. Unorthodox är en serie som jag såg med mamma och som jag antagligen skulle ha missat att se annars då jag inte hört att speciellt många andra har sett den. Se den borde ni däremot göra för den var riktigt bra. Unorthodox är en mini-serie som är baserad på Deborah Feldmans självbiografi med samma namn. Serien följen 19-åringen Esther som lever som ortodox jude i New york. En dag får hon nog av att följa alla stränga regler så hon bestämmer sig för att fly till Berlin där hennes liv minst sagt blir annorlunda. Det är en otroligt intressant serie som jag verkligen kan tänka mig är en bra tolkning på det ortodoxa inom judendomen. Recension kommer!

10. We are who we are är en annorlunda ungdomsserie som följer några amerikanska ungdomar som bor på en militärbas i Italien. Verkligen ett tips om ni som mig brukar gilla serier som är ganska långsamma i tonen och mer karaktärsdrivna än att egentligen ha en specifik handling. Läs mitt första intryck av serien här!

You may also like

2 kommentarer

  1. Detta år har verkligen släppt många serier så många att jag totalt glömt bort att Hollywood var en av dem som släpptes i år känns som om den skulle kunna ha varit släppt för några år sedan hahaha men en mycket bra serie!

    1. Massa bra serier som släppts i år. De serier som släpps under våren känns alltid som länge sedan när året börjar närma sig sitt slut 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.