Now apocalypse: säsong 1

Handling: Ulysses har precis flyttat till LA med sin kompis Ford. Ford drömmer om att bli manusförfattare medans Ulysses fokus mer ligger på hans dejtingliv. Efter en märklig händelse börjar han ifrågasätta om det är möjligt att monster existerar.
Betyg: 3,5/5

Har haft uppfattningen att folk antigen har älskat now apocalypse eller tyckt att serien varit för konstig och jag förstår att folk är lite delade. Personligen gillade jag verkligen första säsongen men kan samtidigt förstå om det inte riktigt är en serie för alla. Själva stilen på serien är väldigt queer och en stor del av handlingen är väldigt centrerad på karaktärernas sexliv. Tyckte främst om att få följa Ulysses och Ford, som känns så omaka samtidigt som det kanske är dels det som gör att deras vänskap ändå alltid är så stabil. Gillade Clary till en början men förstod mig inte på vissa beslut som hon valde att ta. Älskar att det börjar komma mer och mer serier som fokuserar på några 25-åringar som kanske inte riktigt hittat sin plats i livet än, går att relatera till vad än det övriga fokuset på serien må vara.

Mitt enda problem med serien var i stort sätt att jag önskade att de hade fokuserat lite mer på monsterteorierna. Det kändes som det mest var där i bakgrunden men aldrig riktigt fick blossa upp. Lite som att de kanske inte riktigt visste vad de skulle göra med den handlingen. Slutet kändes väldigt öppet för en fortsättning och jag skulle mer än gärna se en andra säsong om serien blir bekräftad för en sådan.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.