Blank: säsong 1


Handling: Vi får följa Ella, en 19-årig tjej ett år efter att hon gått ut gymnasiet. Hennes väg att finna sig själv och ta sig in i vuxenlivet.
Betyg: ★★★ / 5

I Lördags sände blank sin sista del / sista avsnittet av första säsongen och såklart ska ja skriva av mig nu, vad annars liksom? Blank är en norsk serie som går att se på nrk i klippform (som skam) men släpps även på Söndagar (i hela avsnitt) på svtplay. Har tipsat om blank här på bloggen, tipsade om serien för ett tag sedan i en youtube-video men främst har jag twittrar otroligt mycket om blank för herregud vilket fantastiskt serie!

Blank följer Ella, en 19-årig tjej som bor i Oslo. Första säsongen följer henne ett år efter att hon tagit studenten och hennes väg in i vuxenlivet. Likt Skam så har serien en egen blogg  där det släpps klipp i realtid samt sms-konversationer. Karaktärerna har också egna instagram konton. Jag tror att de här är den mest realistiska serien jag någon har sett. Det som gör serien något mer realistik än skam (som också är en verklighetstrogen serie) är att blank är väldigt lågmäld. Tempot går rätt sakta och så ser självklart inte allas liv ut men med tanke på vilken karaktär vi får följa känns det väldigt äkta att de är så. Samtidigt som tempot av serien är på huvudkaraktärens nivå så får vi också följa en otroligt verklighetstrogen vänskapsrelation och en jättefin romans.

Som ni nog vet så shippar jag många par i serievärlden men det är få gånger jag verkligen får den här eftersmaken (eller vad man ska kalla det) av ett tv-par. Efter att ha sett blank så längtar jag efter att bli kär igen. Fasiken vilken härlig känsla samtidigt som det är många moment med kärleken som också kan vara så smärtsam. Skulle jag skriva manus till en tv-serie (eller I mean when ofc) så skulle jag vilja få till något sånt här. Fokus på unga vuxna-karaktärer, realism, vänskap och kärlek i fokus men på svenska då. Vilken underbar serie som verkligen totalt är i min smak.

Älskar också faktumet att karaktären vi får följa framställs som ganska blyg. Tror många kan känna igen sig i hennes sett att vara i vissa lägen – speciellt i den åldern. Vissa ageranden hon gör som är rätt jobbiga att titta på känns samtidigt så äkta. Lite som jag kände för Isak i Skam, kände igen mig så mycket – kanske inte längre men för vilken ålder de är i så att säga. Älskade främst relationen mellan Ella och Simen. Gillade fokuset på ett helt vanligt jobb, ÄLSKADE Ragnar och tyckte om realismen med Ella och Susanne’s relation. Säsongen som helhet skulle jag beskriva som fin. SE BLANK NU !!!

Se Blank i klipp-form på seriens egna blogg.

Har fått något slags hum om att säsong två (som bekräftades i söndags) kommer att fokusera på en annan karaktär. Jag hoppas att det antingen är Ragnar eller Sus – mest för att få någon lite fortsättning för Ella & Simen. Det känns väl också mest rimligt om det skulle vara så. Ragnar jobbar med Simen samt är vän med Ella. Sus bor med Ella så Simen skulle ju komma förbi deras lägenhet endel. Andra säsongen har premiär redan i höst så är såklart väldigt pepp på det. Har ni sett Blank? vem hoppas ni isf att andra säsongen följer?

You may also like

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.