Anne with an E: säsong 1

Handling: Anne är en föräldralös 13-åring som av misstag skickas till syskonen Cuthbert men kanske kan hon få stanna och få det liv hon alltid drömt om.
Betyg: 4/5

När jag gick i högstadiet så hade min syster mini-serien Anne på Grönkulla på repet. Jag fick inte direkt något intryck av att det var en serie i min smak då och var därför inte heller speciellt intresserad när det bekräftades att Netflix hade bestämt sig för att göra en helt ny serie baserad på bokserien. Anne with an E var därför inte direkt en serie som jag hade planer att se och det är också anledningen till varför det dröjde en stund innan jag tillslut valde att se serien trotts allt. Jag såg precis klart första säsongen och måste säga att jag är riktigt imponerad, gillade serien betydligt mer än vad jag hade förväntat mig att göra och ser verkligen framemot att se mer.

Serien är baserad på bokserien Anne of Green Gables som består av åtta böcker skrivna av författaren Lucy Maud Montgomery. Första boken publicerades 1908 och sista 1939. Anne with an E följer den 13-åriga Anne som av misstag skickas till syskonen Cuthbert. De ville egentligen ha en pojke som kunde hjälpa dem på gården men bestämmer sig ändå för att låta Anne vara kvar hos dem. Har som sagt inte sett serien från ’85 (inte till fullo alla fall) men är ändå helt säker på att detta är en något mörkare variation och även mer feministisk. Jag gillade hela säsongen väldigt mycket, satt fängslad i varje scen och tycker att de lyckas riktigt bra med rollsättningen. Ser verkligen framemot att se fortsättningen så vilken tur för mig att det finns en andra säsongen och att en tredje säsong släpps i början av 2020.

You may also like

4 kommentarer

  1. Åh jag älskar den här serien, och ja du har rätt denna följer inte direkt mallen den är mer nymodig vilket jag gillar väldigt mycket. Tycker dem har rollsatt karaktärerna riktigt bra och jag saknar verkligen gänget. Vilken tur då att jag har dina recensioner att njuta av tills den nya säsongen dyker upp 😀

  2. ÄLSKAR denna serie. Tycker den är så fantastisk, för att inte tala om hur mysig som helst att titta på. Såg till och med om halva första säsongen eftersom jag gillade den så mycket. Och det är inte ofta jag ser om dramaserier på så kort tid, så det säger ändå något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.