13 reasons why: säsong 3

Handling: Några månader efter Spring fling avslöjas det att Bryce blivit mördad. En mordutredning påbörjas och alla är misstänkta.
Betyg: 3/5

Man skulle kunna jämföra den här säsongen med en något mer verklighetstrogen variation av Riverdale samt att karaktärer känns lite mänskligare. När jag fick reda på att säsongen skulle vara fokuserad på Bryce så kan jag inte säga att jag såg speciellt mycket framemot säsongen. Jag har egentlige inget emot att han har en större roll men jag förstod inte riktigt meningen med att göra en hel säsongen om honom men de byggde upp det bra. Bryce handling var den jag genuint tyckte var intressant, resten var inte dåligt direkt men kändes mellan åt som att de alltid skulle bygga upp massa onödigt drama bara för att vilket är tråkigt eftersom serien i grunden är bra. Tredje säsongen är säsongen som helt klart är minst bra av samtliga säsonger vilket gör att jag tycket att det är skönt att nästa säsong blir den sista. Trotts att det är säsongen som levererar lägst så fanns det vissa detaljer jag verkligen tyckte om.

Vad jag gillade

♡ Bryce handling var det som var intressantast att följa under säsongen. Han är en väldigt komplex karaktär som helt klart gjort mycket skit i sitt liv men som sakta men säkert är redo att försöka bli en bättre person men inte direkt som att det kommer att gå på en kvart.
♡ Tycker Tyler har gjort en så fin karaktärsutveckling. Medans resten av karaktärerna antingen svajar eller har blivit sämre personer sedan starten så har han verkligen växt.
♡ Det fanns en bra tanke bakom Jessicas plot och jag uppskattar att de försöker. Dock har många serier fokuserat på me too och det 13rw är inte serien som gjort det bästa upplägget men de försöker och jag gillar tanken.

Vad jag gillade mindre

👎 Det presenterades en ny karaktär vilket var karaktären Ani. Hon är en av de jobbigaste huvudkaraktärerna jag skådat i mitt liv och då har jag ändå sett orimligt mycket serier i mina dagar. Hennes enda funktion var att vara en person utifrån, alltså en som inte kände Bryce sedan innan och därför kunna forma en relation till honom enklare. Clay som jag annars kan tycka är lite to much kändes jäkligt behaglig i jämförelse så hennes andra funktion är väl att göra jobbiga karaktärer behagliga antar jag.
👎 Montys existens. Så totalt vidrig karaktär. Jag blev irriterad så fort han ens visades på skärmen.
👎 Slutet eller själva avslöjandet var inte speciellt bra alls och gjorde mig bara väldigt besviken. Hade hoppats på en betydligt bättre upplösning än att serien helt plötsligt skulle bli nån tonårs-deckare.

You may also like

1 kommentar

  1. Oj, har det släppts en säsong 3? Inte ens sett 2an ännu, hehe. Kikade på första dock. Väldigt fin serie med bra budskap, men gillade inte själva serien riktigt… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.