När serier och filmer inspirerar till att resa

Inlägget är ett samarbete med usatours.se

Tack vare mitt film och serieintresse så har det genom åren blivit en lista med Amerikanska städer som jag vill besöka. Från att först bara haft en enorm kärlek till California så är nog min största Usa-kärlek just nu New york och naturligtvis har det mycket att göra med att många tv-serier och filmer utspelar sig där och det har inspirerat mig att verkligen vilja resa för att besöka platser som jag känner igen från just skärmen. Min drömresa just nu är helt klart New york där jag då skulle besöka det filmiska samtidigt  som staden i sig också lockar överlag. Har ni något drömresmål? Är er drömresa till något stad i Usa (eller alt. Canada eller Karibien) så borde ni checka in usatours, de hjälper till att förbereda resan helt enkelt genom att bla. skräddarsy en resa till dig för ett riktigt bra pris med hjälp av en personlig resekonsulent som hjälper till med allt som behövs inför resan. Låter väl inte helt dumt.

Alla fall här kommer lite punkter om filmiska aktiviteter jag skulle vilja checka av i New york 😉

Besöka Caféet Walters Coffee roastery. Har skrivit om detta cafe tidigare då det är en Breaking bad inspirerat cafe som grundades i Istanbul men finns nu även i Dubai och New york (i Brooklyn).
Resturang: Katz’s Delicatessen. Mest känd från When Harry met Sally skulle jag tro.
Besöka parker – Washington Square Park, Central Park, osv.
Pub: McGee’s. En New york-bar som skaparna bakom How I met your mother brukade hänga på och som såklart inspirerade dem till McLaren’s. Nu ska de till å med ha några rätter i sin meny som är HIMYM-inspirerande.
Besöka ”the real Stars hollow” = Washington Depot. Okej detta ligger inte riktigt i New york utan i Connecticut men det går direktbussar som tar två timmar ungefär så det känns värt det.

Något speciellt ställe ni skulle besöka?


(fotograf till bilden: Christopher Moloney)

You may also like

1 kommentar

  1. När jag följde gossip girl ville jag alltid besöka alla ställen, vill fortfarande det så när jag en dag tar mig till New York ska det göras! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.