Må bra tips när hösten känns alldeles för mörk

Inlägget är ett samarbete med Svensk Hälsokost.

Hösten Hösten Hösten!

Ska man glädjas eller få ångest? årstiden är mysig, det är den men det går knappast att förneka att mörkret lagt på nu. Bristen på solljus gör tyvärr att både jag och många andra känner sig nerstämda. Jag känner att jag kan hantera hösten bättre nu än vad  jag kunde som tonåring då blev det kaos på så många sett som inte var speciellt behagliga för verken själen eller huvudet. Så vad hjälper? finns det någon lösning? såklart finns det ingen quick fix utan snara massa småsaker och tips som kan underlätta det hela så jag tänker komma med några tips här under. Vad har hjälp er när ni inte mått toppen under hösten?

Serier & filmer

Det är såklart viktigt att hitta den perfekta höstserien. Den där serien som bara allmänt är mysig, behaglig och som man helt enkelt mår lite bättre av. Samma gäller det såklart med filmer. Att ta sig ut och faktiskt se en film på bio är också ett hett tips som alla fall för mig känns lite extra mysigt just på hösten när det blivit mörkare och dessutom regnar regelbundet. Vilka serier och filmer kommer ni att se nu i höst?

Viktiga vitaminer & mat

Det är så otroligt viktigt att äta god & hälsosam mat samtidigt som man kombinerar detta med de vitaminer som behövs. Att inte få i sig rätt kommer bara att ge dåligt resultat = du kommer inte må så toppen. Detta är extra viktigt med just vitaminer runt hösten och vintern eftersom det är svårare att få i sig allt som behövs då i jämförelse med sommaren. Exempelvis järntabletter är otroligt viktigt att ta eftersom just järn är svårt att få i sig, eller åtminstone svårt att få i sig den mängden man faktiskt behöver dagligen för att må bra.  Vid järnbrist så är det vanligt att man bli mycket tröttare och få sämre immunförsvar så det är jätteviktigt att få i sig den rekommenderade mängden. Jag vill verkligen rekommendera Svensk Hälsokost’s järntabletter. Så vill du må bra även under årets mörkare månader? Ja, då är det viktigt med vitaminer. Vill du ha ett bra immunförsvar? då är verkligen järntabletter ett måste samtidigt som du såklart kombinerar detta med god mat som också är hälsosam. Bra mat + vitaminer = sant!

Böcker

Vissa dagar behöver man ta det extra lugnt helt enkelt och då är en bok ett bra alternativ. Mys med kaffe eller te i sängen eller soffan samtidigt som du tar dig ann en mysig eller spännande bok. Nu i höst lovar jag att läsa massa fantastiska böcker.

🍂 🍂 🍂 🍂 🍂

Vi alla är nog överens om att vi vill må bra året om. Finns det en quick fix? kanske inte men det finns många små vägar att gå som kommer resultera till att vi kommer att må mycket bättre även fast det är jobbigt mörkt ute och regnet öser ner. Gör det extra mysigt på den lediga tiden med mysiga serier, filmer och böcker. Ät god mat som också är bra för dig samtidigt som du självklart kombinerar detta med bra vitaminer som exempelvis järntabletter !!!

Inlägget är ett samarbete med Svensk Hälsokost.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.