Är csn ett måste?

Inlägget är ett betalt annonssamarbete med lånakuten.nu 

Behöver du låna pengar så är det först och främst viktigt att förstå skillnaden på olika slags lån för det finns en hel del och det är just då som det är viktigt att ta hjälp av lån akuten! Lån akuten är en guide så att man ska få bättre förståelse om tankarna på att låna infinner sig och visst gör den det ibland. På deras hemsida finns det guider och massa artiklar bland annat om lån för olika livssituationer man råkar befinna sig i. Det lånet jag kommer att diskutera i det här inlägget är dock det där lånet som vi studenter brukar använda oss av nämligen CSN.

I många andra länder är det dyrt att studera vilket inte direkt är fallet i Sverige men såklart är det mer är själva studieavgiften som behöver betalas och då är det väldigt bra att man kan ta ett studielån för sina studier. Studielånet är ett lån som man kommer behöva betala tillbaka när man efter sina studier har fått jobb och kan börja betala tillbaka. Det är förstås inget krav på att du måste ta csnlån bara för att du är student utan alternativet att jobba samtidigt som man studerar finns. Däremot så är det nog få som klarar av att jobba mer än lite extra pass här och där när man samtidigt pluggar på heltid då det är ett hårt arbete i sig att studera till att i framtiden kunna jobba med det man vill.

Bra att komma ihåg är att alla (upp till 57 år) som studerar har rätt till en bidragsdel. Detta är pengar som du INTE kommer vara tvungen att betala tillbaka efter studierna är klara. Är det möjligt att bara ta bidraget + jobba så är det såklart bra för då kommer det inte behövas tas lån. Det är också möjligt att ta studiebidraget, lånet och att jobba får att gå runt med bra inkomst som student. Om du jobbar får du dock inte tjäna mer än 90 000kr/termin. Vilket innebär att du ändå kan jobba rätt mycket (men inte riktigt heltid) om du vill. Beroende på jobb såklart!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.