Amsterdam + filmtips

Inlägget är ett samarbete med hotellamsterdam.se

Amsterdam är Nederländerna vackra huvudstad med över en miljon invånare så är det också landets största stad som bland annat är känd för det kreativa och kulturella vilket gör det till en perfekt stad för oss som är intresserade av film och tv-serier. Så vad finns det att göra i staden? jo, dels är många filmer inspelade just i Amsterdam (exempel på vilka kommer längre ner) så ett bra tips är såklart att besöka några av alla filmplatser som finns. Gillar ni historia så är just denna stad jättebra att åka till då dem är kända för sin medeltida historia vilket jag personligen tycker är väldigt intressant. Vill ni vila mellan allt spring för att se all historia samt filmplatserna så finns det också många bra cafen och såklart även många affärer – något för alla helt enkelt. Om ni är sugna på att besöka den vackra staden Amsterdam vill jag varmt rekommendera er att besöka hotellamsterdam, en hemsida som hjälper dig hitta smultronstället att bo på under vistelsen helt enkelt. Om ni gör ett besök till staden så passa verkligen på att besöka några av alla filmplatser som finns för det kommer ni verkligen inte att ångra :).

Sugen på att se någon film som utspelar sig i Amsterdam? ja men vad bra för här under kommer jag nämligen med några tips som är perfekt att titta in innan resan.

Tips på filmer som utspelar sig i Amsterdam…

The Fault in Our Stars (2014) – två tonåringar som träffats i en grupp för Cancer-patienter tar sig iväg på en resa till Amsterdam för besöka en författare som bor där. Baserad på John Green’s bok med samma namn.
Ocean’s Twelve (2004) – fortsättning på Ocean’s eleven där Danny Ocean och hans medbrottslingar planerar att råna tre Las Vegas-kasinon men denna gång i Europa och självfallet självaste Amsterdam.
Girl with a Pearl Earring  (2003) – Baserad på en berättelse om den tyska konstnären Johannes Vermeer. Filmen både utspelar sig och är inspelad i Amsterdam.
Kidnapping Mr. Heineken (2015) – baserat på den sanna berättelsen om några män som kidnappar ölbaronen Freddy Heineken. Utspelar den sig och är filmad i Amsterdam? ja men absolut 🙂
Amsterdamned (1988) – gillar ni skräck så detta perfekta filmen att titta in. Filmen handlar om mord som äger rum i Amsterdam och självklart i kanalen som annars anses som något så fint. Ett perfekt fall för landets bästa detektiv.

Någon film ni sett som utspelar sig i Amsterdam som ni vill tipsa om? do it 😀

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.