Ready player one (2017)


Handling
: Året är 2045 och världen befinner sig i en kaotisk kollaps. Människorna söker därför nu trygghet i en virtuell verklighet – universumet OASIS. När skaparen av spelet dör testamenterar han sin förmögenhet till den som hittar de digitala ledtrådarna som finns att hitta någonstans i spelet.
Betyg: ★★★★ / 5

Så efter att i början på året sjukskrivit mig så har jag inte tagit mig i kragen tillräckligt hårt för att besöka en biograf. För två veckor sedan var jag på naturhistoriska med Emma å då såg vi faktiskt en film på Cosmonova men jag tror ändå att SF har saknat mig lite. Såå i Onsdags beslöt jag mig till Täby för att se Ready player one. Vet inte ens när jag var på en bio på premiärdagen sist. Måste vara flera år sedan alla fall. Tror nästan senast var när sista Harry Potter hade premiär, hah. Så ja, det var dags att gå på en premiär. Dagsbio är btw heaven, så lugnt och bra stämning. Där satt jag och till person i salen och skulle avnjuta en film som jag inte direkt hade några förväntningar på. Det är dock en Spielberg film men tycker han tyvärr de senaste åren har släppt lite määähä-filmer om man nu ska vara helt ärligt men ready player one var tusan inte dålig, inte dålig alls.

Det som kan göra att man antingen älskar den här filmen eller tycker att den är rätt medioker är det här fokuset på 80-tals referenserna. Nu är ju jag född på 90-talet så egentligen kommer det inte naturlig för mig att jag måste tycka om tillexempel 80-tals filmer men har ju en mamma som växte upp på 80-talet och då har det blivit ganska mycket att om hon exempelvis pratar väldigt gott om en film från de årtiondet så har man ju blivit sugen på att se skiten. Mamma har till exempel tjatat om The shining hela min uppväxt. Skojar inte – hon har tjatat! När jag till slut såg den skräckfilmen blev jag dock lika frälst som henne. Anywaaaay. Tänker inte spoila men The shining är en stor del av ready player one och det i filmen som gjorde att jag verkligen älskade filmen.

Det är liksom inte bara nostalgi-trippen med alla 80-tals referenser som gör att jag gillar filmen men det höjer ändå min upplevelse ganska så rejält. Filmen var också väldigt snygg vilket gjorde det extra kul att faktiskt se filmen på bio även fast jag är övertygad om att den kommer att vara bra att se när den släpps på någon streamingtjänst / på dvd/blu ray i framtiden. Karaktärerna var helt okej, emellanåt kanske lite platta men det är i stort sett det enda jag har att klaga på för handlingen i sig, känslan och hur filmen såg ut väger verkligen upp allt detta. Nu är jag dessutom bra sugen på att läsa boken som filmen är baserad på.

Har ni sett ready player one än?

You may also like

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.