Några Oscarstippningar

I natt är det äntligen dags för årets Oscarsgala! 2019 var ett år med många bra filmer, och visst är det roligt att Netflix, med ‘Marriage Story’ och ‘The Irishman’ har två produktioner nominerade i kategorin Bästa film. Jag tänkte nu ge några av mina tipp inför det stora eventet. 

Oscarsgalan är årets största filmgala och massvis av priser ska delas ut till Hollywoods kändiselit. Det har blivit en väldigt stor grej att tippa sina vinnare, till och med i den grad att till och med spelbolag erbjuder vadhållning. Exempelvis är mr greens reklam nu fokuserad på Oscarsgalan, där spelare då väljer ut vilka de tror kommer att belönas med en guldstatyett under kvällen. 

Ja, det surras mycket kring Oscarsgalan och jag vill därför passa på att dela med mig av några av mina vinnare i de tyngsta priskategorierna!

Bästa film – Parasit 

När en fattig men listig pappa får ett jobb som privatlärare till dottern i en rik familj, börjar han lögnaktigt nästla in sin egen familj med olika hushållsjobb. Snart är det hela bortom kontroll… 

Bong Joon Hos ‘Parasit’ är årets lustigaste film, men den är också en briljant skildring av ekonomisk psykologi. När saker och ting eskalerar blir filmen kul, samtidigt som den är spännande. Det var länge sedan jag var så här underhållen i en biosalong. Vinner något överraskande över Sam Mendes ‘1917’. 

Bästa manus – Once Upon a Time in Hollywood

Den fallne TV-skådisen Rick Dalton tar med sig sin stuntdubbel Cliff Booth in i filmbranschen med målet att bli nästa lysande Hollywoodstjärna. 

Quentin Tarantinos nionde film är en av hans roligaste. Den är också en intressant skildring av Los Angeles på slutet av 60-talet. Det är också spännande, men framförallt snyggt berättat, när han väver in den då kända skådespelerskan Sharon Tates tragiska öde. 

Bästa regi – 1917

Två soldater måste ta sig förbi ett slagfält för att leverera ett viktigt meddelande som skulle hindra en allierad armé från att gå in i en dödsfälla. 

‘1917’ är ett bländande visuellt spektakel, som höll mig konstant fängslad framför bioduken. Sam Mendes har dessutom gjort en oerhört ambitiös insats och arbetat med långa tagningar, som tillsammans gör att den upplevs som en enda tagning. Vinner rättvist priset för Bästa regi. 

Bästa manliga huvudroll – Joaquin Phoenix 

Den aspirerande komikern Arthur Fleck slås gång på gång ner av samhället och när vattnet väl rinner över bägaren, bryter kaos ut. 

‘Jokern’ var tillsammans med ‘Avengers: Endgame’ fjolårets mest efterlängtade film. Få kan väl säga annat än att den levererade. Och framförallt Joaquin Phoenix som uppenbarligen tagit rollen på liv och död. Mästerlig prestation, som inte direkt hotas av någon annan. 

Bästa kvinnliga huvudroll – Scarlett Johansson

När Charlie och Nicoles äktenskap tar slut, inleds istället en vänskap. En historia om att hålla ihop som familj

I Noah Baumbachs träffsäkra relationsdrama är skådespelarnas prestationer i rampljuset. Adam Driver är lysande som Charlie och likaså Scarlett Johansson i rollen  som Nicole. Johansson överraskar och kniper priset framför favorittippade Renée Zellweger för ‘Judy’. 

Dessa är alltså några av mina Oscarstippningar! Här hittar du listan med alla nomineringar. 

Vilka tror du vinner pris på Oscarsgalan?

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.