Några filmer jag sett sedan sist

Sameblod (2016)
Handling: 1930-tal. Elle Marja är en 14-årig same som börjar drömma om ett annat liv efter att ha fått en skymt av både världarna när hon gått på en internatskola.
Betyg: 8/10
Vad jag tyckte… vilken fantastisk film. Alltid kul när en svensk film verkligen levererar på en så otroligt hög nivå. Alla ni som har viaplay, se den!

Transamerica (2005)
Handling: Bree (fd. Stanley) har äntligen fått godkännande till att göra könsbyte. Innan operationen måste hon ta sig ann ett problem från hennes förflutna, nämligen att hon fått reda på att hon har en son.
Betyg: 10/10
Vad jag tyckte… det är få gånger jag ger fullpott till en film men Transamerica alltså, wow! Verkligen min typ av film.

Beautiful things (1996)
Handling: En kärlekshistoria som utspelar sig över en sommar i London. Följer Jamie, en ganska opopulär kille som skolkar från skolan för att inte behöva vara med på fotbollen och hans granne Ste som blir misshandlad av sin pappa.
Betyg: 6/10
Vad jag tyckte… jag är lite mixad till den här filmen. Den är allmänt bra men den där hårda brittiska tonen tog över i vissa partin av filmen.

The killing of a sacred deer (2017)
Handling: En läkare och hans familjs liv rasar samman efter att hans fd. patients son börjar bete sig märkligt.
Betyg: 7/10
Vad jag tyckte… det här var en väldigt märklig film men jag tyckte att den var bra faktiskt. Blev helt klart positivt överraskad.

The shape of water (2017)
Handling: En städare på ett labb formar en speciell relation med en varelse som andra skulle beskriva som ett monster.
Betyg: 6/10
Vad jag tyckte… jag tror att det föll lite på att jag hade så höga förväntningar men att filmen inte riktigt levererade det jag ville att den skulle leverera. Början är jättebra men ju längre in i filmen så tyckte jag att allt blev så oklart. Helt okej men inte perfekt i mina ögon alla fall.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.