Några filmer jag nyligen sett

The square (2017)
Handling: Christian är en framgångsrik man som är chef för ett konstmuseum i Stockholm. Några dagar innan hans utställning ”The Square” ska äga rum så blir han bestulen öppet på gatan vilket han inte kan släppa så han sätter sin in i en jakt på vem den skyldiga är. Samtidigt måste han marknadsföra den kommande utställningen och vara pappa till sina två döttrar.
Betyg: 8/10
Vad jag tyckteRuben Östlund har ju en speciell stil där jag tror man som tittare antingen tycker att det är helt fantastisk eller inte fattar grejen. Jag älskade verkligen the square och gillar hela den där ”arty”-stilen som filmen har över sig. Jag och mina systrar som jag såg filmen med fick en gråt skrattattack åt en scen och får man det så är det nästan alltid en bra film. Hoppas verkligen att den har chansen till att bli nominerad till en Oscar men med tanke på att den var det till en Golden globe så tror jag chanserna är goda.

Baby driver (2017)
Handling: En flyktbilsförare tar musiken till hjälp för att göra det han är bäst på. När han träffar kvinnan i sitt liv tror han att det är en chans att fly men hans chef har andra planer.
Betyg: 9/10
Vad jag tyckte… wooow! Helt fantastisk! Blev nästan chockad över hur bra jag tyckte att filmen var. Det är liksom en bilfilm så hur intressant kan det bli? men jodå, jag satt och njöt hela filmen. Musiken som är en viktig del till filmen gjorde att hela känslan över filmen kändes egen och ja, helt fantastisk.  Tycker  dessutom att Ansel Elgot verkar så himla charmig så hade något att glo på också vilket alltid är att föredra.

The greatest showman (2017)
Handling: Baserat på en sann historia om en man som hade drömmar om att skapa den största och mest spektakulära föreställningen någonsin.
Betyg: 7/10
Vad jag tyckte… Musikalmässigt helt fantastisk. Det enda som svackade en aning var att handlingen kändes väldigt tunn och därför blev jag inte helt såld men bra film, absolut!

Star wars: the last Jedi (2017)
Handling: Star wars fortsätter och avslöjar denna gång kraftens uråldriga mysterier och chockerande sanningar från det förflutna.
Betyg: 7/10
Vad jag tyckte… Efter lite blandad kritik vad jag förstått det som var det intressant att själv få se senaste Star Wars filmen. Jag tyckte att den var bra men det är inte den bästa Star wars filmen som gjorts om man säger så. Det bästa i hela filmen var scenerna mellan Kylo och Rey, alltså omg <3!!! Ja, kemi finns det alla fall.

The Florida project (2017)
Handling: Under en sommar får vi följa 6-åriga Moone. Relationen hon har med sina vänner och till sin rebelliska mamma.
Betyg: 7/10
Vad jag tyckte… Inte perfekt men kändes däremot unik och bjuder på riktigt bra skådespel.

You may also like

7 kommentarer

  1. Haha, var ju så kul när vi såg the square. Nu undrar jag när recensionen på Therese Lindgrens bok kommer?

  2. Är riktigt nyfiken på Baby Driver. Trodde inte det skulle vara för mig alls men nästan alla jag pratat med verkar gilla den så kanske ska ge den en chans!

    1. Jag trodde inte heller att det skulle vara en film för mig men den visade sig vara helt fantastisk 🙂

  3. Enligt mig så var Star Wars the last jedi den bästa Star Wars filmen av dom alla 😀 Älskade varje sekund. Har velat se Hugh Jackmans nya film men visste inte att det var en musikal, det gjorde mig mindre sugen på den :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.