Mina favorit LGBT-filmer: del 2/2

Söndag och sista dagen i prideveckan men ett inlägg ska jag väl klämma in även idag så lite filmtips bjuder jag på för att jag är så himla snäll. Vill ni ge några filmtips till mig? bara att kommentera inlägget 😀

Holding the man (2015)  – En fin och känslosam berättelse baserat på en sann historia som jag verkligen rekommenderar! Filmen följer ett par som träffas på slutet av 70-talet och följer sedan deras 15-åriga långa förhållande.

Fair haven (2016) – Älskar den här, den har lite samma ton som när en svensk film ska vara ganska mörk i tonen men samtidigt är väldigt lättsam (jättesvårt att förklara). Följer en 19-åring som precis kommit hem från Konversionsterapi och tvingats återförenas med sin pappa och sin bästa vän som han tidigare har haft känslor för.

Free fall (2013) – Den så kallade tyska venerationen av Brokeback mountain. Hört talas om den här filmen i 100 år ungefär men avvaktat för att jag inte orkar se filmer som slutar i katastrof. När jag väl såg den tyckte jag kanske att folk hade överdrivit lite då den överlag är mildare än Brokeback och har ett bättre slut. Filmen följer två killar som håller på att utbilda sig till poliser.

The falls-trilogin
(2012, 2013, 2016) – Tre filmer som följer två mormon missionärer som blir kära under deras uppdrag. Religion & en komplicerad kärlekshistoria, ja tack!

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.