Man har väl råkat se lite filmer

Har tydligen råkat komma in i en ovanligt bra filmperiod just nu. Serierna får ju lite lite men man ska ju fokusera på det som känns roligast just nu antar jag. Och you know me, långa recensioner känns ju lite over kill just nu så här kommer några korta i vanlig ordning.

Coco (2017)
Handling: Miguel drömmer om att bli en artist som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexicos mest berömda musiker. Problemet är bara att hans familj hatar musik. Han bestämmer sig för att trotsa detta vilket kommer att leda honom till ett gammalt släktmysterium.
Betyg: ★★★★½
Vad jag tyckte
… Gick in med 0% förväntar här men wow! Riktigt fin och bra film som jag verkligen rekommenderar om ni inte sett den. Diskuterade döden på ett bra sett, det är ju en animerad film så en stor publik är ju då också barn så det kändes positivt. Längtat lite till syskonbarnen är några år äldre så jag kan tvinga dem att gå på massa animerade filmer med mig, hehe.

Wonder (2017)
Handling: August är en pojke med en ansiktsdeformation som nu för första gången ska börja i en vanlig skola.
Betyg: ★★★★
Vad jag tyckte… Så otroligt fin film. Bra dramafilm som både är fin och som verkligen berör in på djupet. Se den!

Dazed and confused (1993)
Handling: Vi får följa några high school och junior high studenter under deras sista skoldag året 1976.
Betyg: ★★★★
Vad jag tyckte… Enda jag visste om filmen var att de var en Linklater och att jag har gillat alla andra filmer jag sett av honom. Denna var också väldigt bra och dialogerna är ju väldigt mycket i centrum men det är hans stil när han gör film så antingen gillar man väl det eller inte antar jag.

Beauty and the beast (2017)
Handling: En live-action variation av Disneys skönheten och odjuret.
Betyg: ★★★
Vad jag tyckte…nope, inte sett den fören nu. Alltså Skönheten och odjuret är en av mina favoriter av Disney men störde mig lite på att denna nästan var för lik den tecknade variationen. I mångas ögons kan de säkert vara bra att det är så men någon överraskning vore kul. Därför kände jag lite att filmen var väl bra men jag vill helst känna något mer än vad jag gjorde här.

Blade runner 2049 (2017)
Handling: 30 år senare. Vi får följa en ny blade runner som avslöjar en länge begravd hemlighet.
Betyg: ★★★★
Vad jag tyckte… mitt problem men den här typen av filmer som blade runner 2049 befinner sig i är att jag antingen tycker att det är jättebra eller så känner jag ingenting för filmen. BR2049 överraskade mig, gillade den betydligt mycket mer än vad jag hade förväntat mig att göra vilket alltid är bra.

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.