Jag rangordnar alla x-men filmer

Nu i Marveltider så känns det ganska lägligt att skriva några inlägg om Marvel här på bloggen fram över. Jag har nyligen sett samtliga x-men filmer så här kommer ett inlägg där jag rangordnar samtliga filmer.

1. Deadpool (2016)
Deadpool är hittills filmen jag gillat mest av samtliga filmer som befinner sig i x-men världen. Jag tror att jag delvis är lite fan av anti hjältarna  och Deadpool funkar bra när han samtidigt som han är god egentligen också är ond. Beror på hur man ser det. Det jag gillade mest med Deadpool var egentligen hur de hade fått in humorn så bra. Tycker att Ryan Reynolds passar väldigt bra som Deadpool också. Älskar ju lite bittrare och sarkastiska karaktärer och han har verkligen den rollen och gör den perfekt.

2. Logan (2017)
Älskar Wolverine som karaktär så jag är glad att de fick till en sådan här bra och välgjord film där det verkligen fick handla om honom. Finns inte mycket att klaga på här utan en riktigt stark film där det också blev ett bra avslut för att verkligen föra handlingen med de nya mutanterna vidare i framtiden.

3. X-men: Days of future past (2014)
Älskar mixen mellan nutid och dåtid speciellt när de görs sååhär bra. När det görs såhär bra blir man glad inombords och börjar verkligen älska x-men och dens värld. Här kom kärleken på riktigt. Bra story, bra manus och självklart fantastiska karaktärer.

4. X-men: first class (2011)
Bra start på något nytt  samtidigt som det egentligen är något gammalt. Gillade verkligen first class  och hela historien bakom professor X och Magneto.

5. X-men (2000)
Första X-men filmen och presenteras oss in i mutanternas värld. Jag visste inte vad jag skulle ha för förväntningar av X-men men blev helt klart positivt överraskad av resultatet. Riktigt bra film med en spännande värld som jag helt klart var spänd att få veta mer om. Wolverine gick in snabbt som favorit karaktären kan man ju gott säga alla fall.

6. X-men: Apocalypse (2016)
Vad jag har förstått har den här filmen fått lite blandad kritik men jag tyckte faktiskt om den. Den är inte perfekt men mycket var också bra med den. Bra blandning mellan de äldre karaktärerna samtidigt som några nya presenteras. Sophie Turner som ska få en egen film nästa år presenteras ju här för första gången som Jean (karaktären i sig har varit med tidigare då bla som äldre) och jag är faktiskt sjukt pepp på att se hennes egna film.

7. X-men 2 (2003)
En bra uppföljare till första filmen. Jag gillar den och karaktärerna får vi lära känna snäppet bättre här. Samtidigt känns det som att det är något som fattas för att det verkligen ska bli en bra filmupplevelse. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.

8. X-men origins: Wolverine (2009)
Jag gillar verkligen Wolverine som karaktär så det var ju synd att han inte fick någon bra film. TACKAAAR att han alla fall fick Logan senare även fast det fick dröja några år förstås. Tycker inte att filmen är värdelös utan den är okej och har några bra delar. Kul att Deadpool presenteras lite fort redan här men annars inte mycket att hänga i granen.

9. X-men: The last stand (2006)
Jadu. Last stand är i sig inte dålig men den är väldigt medioker och helt klart den sämsta filmen som x-men har åstadkommit. Många delar var liksom helt okej men jag kände mig aldrig helt engagerad för att verkligen bry mig tillräckligt mycket om vad filmen egentligen ville berätta. Eller så var handlingen bara allmänt lame, jag vet inte.

You may also like

2 kommentarer

 1. Men åh vad kul att läsa!!! Håller just på med min rankning av alla MCU-filmer, som jag ska försöka få upp ikväll haha.

  Min rankning av dessa skulle nog se ut så här:

  1. X2
  2. X-Men
  3. Logan
  4. X-Men First Class
  5. X-Men Days of Future Past
  6. The Wolverine
  7. X-Men Origins: Wolverine
  8. Deadpool
  9. X-Men Apocalypse
  10. X-Men The Last Stand

  1. Håller på att titta mig igen MCU så lär väl komma en lista där också men dröjer väl ett tag, haha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.