IT (2017)


Handling: Några barn liv vävs samman när ett shapeshifting monster som ser ut som en clown börjar jaga barn.
Betyg: 8/10

Det här med clownfobin. Måste jag hyperventilera mig igenom en film för att den handlar om något som jag har en sådan enorm fobi för så är ett alternativt kanske att inte se filmen själv alla fall men det gjorde jag såklart. Jag hade dessutom tankar på att läsa boken innan men nu i efterhand vet jag inte hur den tanken skulle kunna slå mig av huvudlaget för såklart den uppgiften aldrig skulle kunna genomföras. Där satt jag med panik så fort Pennywise dök upp på min skärm och undrade någonstans varför jag tittade men samtidigt så älskade jag ändå vad jag såg.

Jag såg mini-serier från 1990 hemma hos en kompis med henne och hennes föräldrar när jag gick i högstadiet. Jag tyckte att den var fruktansvärt läskig samtidigt som jag på något vänster tyckte om den. Tyckte likt nu om själva handlingen samtidigt som paniken fanns där i varannan scen på ett ungefär. Det är lite läskigt att veta att Bill Skarsgård är under allt de där sminket i den här nyvarationen men han gjorde ett bra jobb att få Pennywise till sin egen. De andra skådespelarna var riktigt duktiga också. Finn Wolfhard har jag tyckt om väldigt mycket sedan tidigare medans jag inte är bekant med de andra men tyckte i synnerhet att Jaeden Lieberher gjorde ett bra jobb. Alltid kul att se när unga skådespelare verkligen kan leverera på så hög nivå. Ska bli spännande att se del två och vilka skådespelare som kommer att väljas till rollerna när karaktärerna då ska vara vuxna men jag tror att det blir bra.

You may also like

3 kommentarer

  1. Åh den gamla tyckte jag var tiotusen gånger bättre, och typ därför tycker jag inte om den nya överhuvudtaget. Märkligt det där! När man jämför blir det liksom ”orättvist” haha.

    1. Förstår dig. Det var länge sedan jag såg den gamla så hade svårt att jämföra på detaljer (kanske tur) men tvivlar inte på att den är snäppet bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.