Inför halloween: Friday the 13th (1980)


Handling
: Några ungdomar som jobbar med att försöka öppna upp ett sommarläger för barn blir förföljda och mördade av en okänd angripare.
Betyg: 6/10

Jag peppar såklart inför halloween (som ni nog redan har märkt) och planen är att gå ett steg ytterligare. Jag tänker nämligen se om några klassiska skräckfilmer som jag har sett tidigare men som jag inte minns så noga då det var år sedan jag såg dem. Först ut är första Fredag den 13e filmen.

Ch Ch Ch Ah Ah Ah

Det måste ha varit väldigt många år sedan som jag såg filmen för jag kom inte alls ihåg själva huvudhandlingen eller vilka karaktärer som skulle vara med. Det kändes i stort sett som att se en film jag inte sett tidigare vilket på sett och vis var väldigt skönt för jag var inte alls säker på vad som skulle hända – vilka skulle överleva och vilka skulle dö? huum idk men vill heller inte veta fören det inträffar. Första filmen i serien är helt okej även fast jag egentligen inte alls förstår varför serien är så pass känd som den är om inte kvalitén på de senare filmerna är mycket högre förstås (jag hoppas att detta är fallet). Handlingen är helt okej, nästan lite mysig trotts att det är en film i skräckgenren och såklart lättsam. Mitt problem är mest att karaktärerna är så svaga. Vilka är karaktärerna och hur skulle de agera i olika situationer här i livet? jag har inte en susning vilket är något negativt speciellt när det kommer ifrån mig eftersom karaktärerna är det som betyder allra mest i min värld. Trotts att karaktärerna är svaga så gillar jag själva konceptet väldigt mycket. Idag är det här inget nyskapande men jag tror att det var relativt färskt då, det är ändå 37 år sedan filmen hade premiär.

You may also like

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.